hamile kalmak için salgı inceleme yöntemi

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
hamile kalmak için salgı inceleme yöntemi
salgı inceleme yöntemi
Rahimağzından salgılanan mukus (mukus, "kaygan, yapışkan sıvı" anlamına gelir), adet döngüsü boyunca salgılanan hormonların (östrojen ve progesteron hormonları) etkisiyle döngünün farklı günlerinde farklı özellikler gösterir. Bu değişiklikleri anlayabildiğinizde yumurtlamanızın olduğunu ve hatta ne zaman olduğunu doğru bir şekilde belirlemeniz mümkündür.
Günlük kontrollerinizde rahimağzı salgınızın özelliklerini işaret ve orta parmaklarınızı vajinanızın derinliklerine yerleştirerek belirlemelisiniz. Salgının bir kısmını parmaklarınızla toplayıp dışarı alabilirseniz işiniz daha da kolaylaşır.
Bakmanız gereken salgının kıvamı ve esnekliğidir:
Rahimağzı salgısı adet döngüsünün ilk günlerinde yani östrojen hormonunun kanda yükselmeye başladığı zamanlarda yapışkan bir özelliktedir.
Daha sonra kan östrojen hormonu seviyesi yumurtlamanın hemen öncesinde en yüksek seviyeye ulaştığında kaygan ve oldukça esnektir, salgının çektikçe uzadığını görebilirsiniz (Resim).
Yumurtlama gerçekleştikten sonra salgı yine yapışkan, ancak çektikçe uzamayan özelliklerine geri döner.

Anatomi19.jpg
Elinize gelen salgı yumurta akı kıvamlı, beyaz-sarı renkli ve baş ve işaret parmaklarınız arasında çektikçe, yani parmaklarınızı birbirinden uzaklaştırdıkça uzama eğilimi gösteren bir özellik taşıyorsa ve vajinanızın "ıslak" olduğunu hissediyorsanız bu, yumurtlamanızın kısa süre önce gerçekleştiğini veya yaklaştığını gösteren en değerli bulgulardan biridir. Mukusun en bol olduğu ve kıvamının en fazla olduğu gün yumurtlama gününüzdür. Bundan sonra rahimağzı salgınız giderek bu özelliklerini yitirir.

kaynak:hormonlar.com
 
Son düzenleme:
Bir bayanın yumurta yaptığını gösteren en önemli bulgulardan biri bence salgı inceleme yöntemi doktora gitmeden bile kişi kendi kendini icleyerek yumurta yaptığını anlayabilir şahsi düşüncem:)
 
Teşekürler bilgi için Geçen ay ovulasyon testi almıştım kullanmayı düşünmüyordum çünkü çift çizgi görmem çok zor diye düşündüm ama bir dönem aşırı akıntım oldu bir şansımı deneyim dedim ve çift çizgi çıktı gerçektende yumurtlama dönemimmiş o dönemde 3 veya 4 gün üst üste ilişki oldu sanırım başka sorunlardan dolayı olmuyor şimdi 4 kit daha var ama kullanmaya gerek duymuyorum o dönemi artık kendim anlayabiliyorum ama sonuç tabiki Allahın takdiri
 
Geri
Üst