Hamileler nasıl araç kullanmalı?

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Hamileler nasıl araç kullanmalı?
Hamişler hem kendi hemde bebeğin sağlığını tehlikeye atmadan nasıl nasıl araç kullanmalı bakalım meleklerim :) Unutmayınki bebeğiniz ilk araç yolculuğunu sizin karnınızda yapıyor :)

hamile-1772.jpg


Gebe bayanların araç kullanırken dikkatli olmalarını tavsiye eden uzmanlar, aksi halde bebeğin de anne adayının da risk altında kalacağı uyarısında bulunuyor.

Op.Dr.Özer Kutlu, gebelikte araç kullanmakta bir sakınca olmadığını söyledi. Araç kullanırken emniyet kemerinin mutlaka takılması gerektiğini hatırlatan Kutlu, hamileler için emniyet kemerinin çok daha fazla önem taşıdığını kaydetti. Emniyet kemeri kullanmaksızın bir yere çarpma durumunda bebeğin ve anne adayının ağır şekilde yaralanabileceğini hatta ölebileceğini aktaran Kutlu, "Unutmayınız ki bebeğiniz ilk araba yolculuğunu sizin karnınızda yapmaktadır." dedi.

Dr. Kutlu, araç kullanan anne adaylarına şu önerilerde bulundu: "Daima 3 noktadan tesbit edilen emniyet kemeri kullanınız. Kemeri karnınızın üstüne değil kalça kemiklerinizin üstüne yerleştiriniz. Kemerin diğer kayışını göğüslerinizin arasından geçiriniz. Asla koltuk altından geçirmeyiniz. Kemerin sıkıca bağlı olduğundan emin olunuz. Gebeliğin özellikle ilerleyen dönemlerinde kendi başınıza uzun süreli araç kullanmayınız. Doktorunuza danışarak ne kadar süre araba kullanmaya devam edeceğinize karar veriniz. Gebelikde herhangi bir risk faktörü ortaya çıkmışsa araç kullanırken daha dikkatli olunuz."
 
Cevap: Hamileler nasıl araç kullanmalı?

tesekkurler arkadasım bu bılgı benım için onemlıydı...
 
Geri
Üst