Gebelikte yapılan testler ve aşılar

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Gebelikte yapılan testler ve aşılar
Hamilelikte Yapılan Testler ve Aşılar Nelerdir
hamilelikte yapılan aşılar ve testler



Merhaba Melek'ler ve bebek bekleyen tüm hanımlar, hamilwelik süresince yapılması gereken bazı testler ve aşılar vardır. Biz de bu yazımızda gebelikte yapılan o testleri ve aşıları konu alıyor, merak edilen tüm bilgilere yer veriyoruz.


gebelik-194.jpg




İkili Test

Bu nedenle son zamanlarda Down sendromu taraması için gebeliğin daha erken bir döneminde,

Nuchal Translucency (Ense Kalınlığı):

Gebeliğin 11 hafta 1 gün ve 13 hafta 6 gün dönemi arasında ultrasonografik olarak yapılan ense kalınlığı ölçümü ile Down Sendromu olan bebeklerin % 60ı ve özellikle kalp anomalileri olmak üzere diğer bazı anomaliler saptan abil mektedir.

Üçlü Test

Üçlü test anne kanında alfafetoprotein (AFP), b-hCG ve unkonjuge estradiol ölçümlerine dayanarak yapılan bir risk hesaplamasıdır. Burada ortaya çıkan risk 35 yaşındaki kadınlar için belirlenen riskten daha yüksek ise amniosentez önerilmektedir. Üçlü test ile ikili testten farklı olarak nöral tüp defektlerinin riskide belirlenebilmektedir. Genel olarak üçlü test ile Down Sendromu olan bebeklerin % 60ı, üçlü test ve ultrasonografide anomali taraması ile ise % 85i yakalanabilmektedir. Bazı çalışmalarda üçlü testte çalışılan hormonlardan b-hCGnin daha önemli olduğu gösterilmiştir. Son zamanlarda kanda üçlü teste ek olarak inhibin-A düzeylerine de bakılarak testin duyarlılığının arttığı gösterilmiştir
 
Geri
Üst