Merak Edenlere Tüp Bebek Evreleri Neler ?

T

TİTAN

Forum Okuru
Merak Edenlere Tüp Bebek Evreleri Neler ?
tüp bebek aşamaları
tüp bebek evreleri



Sevgili melekler, kadınlar zaman zaman bazı sebeplerle doğal yoldan gebe kalamazlar. Bu gibi, durumlarda çeşitli tedavi yöntemlerine başvururlar. Bunlardan biri de tüp bebek yöntemidir. Tüp bebek yöntemi artık her türlü yolu denemiş ve başka şansı kalmamış çiftlere uygulanıyor. Bu zor ve zahmetli süreçle ilgili olarak tüp bebek aşamaları ile ilgili bilgileri aşağıda ki makalemizde sizlerle paylaşıyoruz...



bebek-346.jpg



Tüp bebek yöntemi oldukça yorucu ve zaman gerektiren bir durumdur. Bazen anne ve baba adayları için çok yıpratıcı geçebilmektedir. Çünkü istenilen her an hamile kalınma oranı yoktur. Yani bu tedavi bile her hangi bir kesinlik taşımamaktadır. Bu tedavilerin tekrar tekrar denenip başarısız olunma olasılığı oldukça yüksektir.

Tüp bebek öyle bir an da yapılabilen bir yöntem değildir. Çeşitli aşamalardan oluşmaktadır. Bunun için ilk olarak doktor ile görüşme aşaması vardır. Bu aşama da doktora gerekli sıkıntılar ve problemler aktarılır. Doktor yeterli tahlil ve sonuçlarını aldıktan sonra hastanın gerekli işlemlerini başlatmak üzere harekete geçer. Tüp bebek tedavisine bu şekil de başlanmış olur. Başlandıktan sonra gelen bir sonra ki aşama ise kadınların hormon seviyesinin yükseltilmesi sonucun da oluşur.

Kadının hamile kalma şansını zorlamak amacı ile hormonları yükseltilir. Bu durum hormon takviyesi yapılarak gerçekleştirilir. Daha sonraki aşama da ise yumurtalıkların uyarılma işlemi gerçekleşir. Yumurtaların uyarılması demek yumurtalıkların tembelliği bırakarak çalışmaya başlaması ile doğru orantılıdır. Bu saye de yumurtalıklar daha çok yumurta üretmeye başlarlar.

Daha sonra yumurtalıkların uyarılma işlemi sona erer. Yumurtalıklarda ki yumurtalar toplanarak döllenme için belirli aşamalardan geçirilirler. En sonun da kadından alınan yumurtalar erkekten alınan sperm ile birleştirilir ve döllenmenin olması için diğer gerekli olan bütün şartlar sağlanır. En sonun da gebelik testi ile sonuç öğrenilir. Bu durum yapay döllenme olarak adlandırılır. Yumurta ve sperm kalitesi artırılarak hamile kalma şansı artırılır.
 
Geri
Üst