Doğum Yapmama Az Kaldı Doğum Belirtileri Nelerdir Diyen Hamiş Melekler Buraya

hatiss

Yeni Üye
Üye
Doğum Yapmama Az Kaldı Doğum Belirtileri Nelerdir Diyen Hamiş Melekler Buraya
doğum belirtileri,doğum belirtileri neler,


Doğum yapmayı bekleyen anne adayları gününüz azaldıkça biliyorum heyecanınız da artmakta ve bunla birlikte belki birazcıkta korkuyorsunuz ama doğum sonrasında her şey normale dönecek ve minik yavrunuza kavuşacaksınız. Sizlerde doğum belirtileri başladı mı yoksa bu konu hakkında bir bilginiz yok mu doğum başlangıcı şu belirtilerden anlayabiliriz konumuza göz atalım;

normal-dogum3-5754.jpg



DOĞUMDAN 4 HAFTA ÖNCEKİ BELİRTİLER

En önemli ve kesin belirti, karnın hafifçe aşağı sarkması ve ön tarafının sivrileşmesidir. Hamile kadın, artık daha rahat nefes almakta, elbiseleri vücudunu daha az sıkmaktadır. Nedeni de, ana rahmindeki bebeğin, doğuma uygun şeklini alması, başının aşağı gelecek şekilde dönmesidir. İlk çocuğunu bekleyen kadın, artık ortalama 4 hafta sonra doğumun olacağını anlamalıdır. Daha önce doğum yapmış kadında bu süre, daha da kısalabilir. Karnın aşağı sarkmasından kısa bir, süre sonra göbek düzleşir, hafif çökük bir şekil alır.

DOĞUMDAN ÖNCEKİ GÜNLER

Hamileliğin son aylarında, kadınların büyük çoğunluğunda artık kilo artışı görülmez. Aksine, doğumdan önceki birkaç gün içinde, yarım ile bir kilo arası kilo kaybı bile görülür. Bunun nedeni, vücudun su atmaya başlamasıdır. Kadın karnının dakikalarca veya bazen daha uzun bir süre sertleştiğini hissedecektir.
Yine bu devrede hamile kadın, daha sık aralıklarla tuvalete gitme zorunluluğu duyacaktır. Çünkü bebek, başıyla annenin idrar kesesine basınç yapar.

DOĞUMDAN 48-24 SAAT ÖNCE

Doğumun gerçekten çok yaklaştığı hususunda en kesin belirti, o zamana kadar rahim ağ-7inı kapalı tutan sümüksel dokudan (mukoza) oluşan tamponun gevşeyerek akmasıdır. Halk arasında buna "İşaret geldi" derler. Bu akıntı kırmızı renktedir. Bu arada ön ağrılar daha kuvvetle hissedilmeye başlanır. İki ağrı arasındaki süre uzundur.

DOĞUM BAŞLIYOR;

Bir doğumun en önemli belirtisi, ilk açıcı sancılardır. Kuyruk sokumundan başlayan bu ağrılar, karın bölgesine doğru yayılır, bir kuşak gibi hamile kadının bedenini sarar. İlk sancı 20-30 saniye kadar sürer. Sonra gittikçe daha sık ve daha güçlü olarak duyulur. Sancılar arasındaki süreler düzenli olmaya başladığı zaman (her 10 dakikada bir) artık hastaneye gitmenin vakti gelmiş demektir. Doğumun başladığını gösteren en kesin belirti, rahim boynunun aralanmasıdır. Eğer su kesesi patlamışsa, sancılar olmasa bile, doğum başlamış demektir. Bu durumda yapılacak en doğru hareket, en kısa zamanda hastaneye gitmektir.


Bunun haricinde bir de yalancı doğum ağrıları yaşanmaktadır bunlar sırasıyla:


sıklığı şiddeti bakımından düzensizdir
dolaşma,masaj ve istirahatle geçebilir
Ağrı bel ,kasık ve karında hissedilir
Rahim ucunda yumuşama ve açılmaya neden olmaz.


Gerçek doğum ağrıları ise şunlardır;


Ağrılar düzenlidir,
Her durumda devam eder süreklidir geçmez.
Ağrı bel,kasık ve karında her noktada aynı şekilde hissedilir.
Yumuşama ve açılmaya neden olur


Bu durumda evde yapabileceklermiz ise şunlardır;


Dolaşabilir yada istirahat edebilirsniz,
Ilık bir duş alınabilir
Masaj yapılabilir.Belden kalçaya doğru ve elin topuğu ile bel ve kalça üzerine basıç uygulamaları rahatlatıcı olabilir.
valiz kontrol edilir,
Sık sık tuvalete gidilerek idrar yapılır




Yapılması sakıcalı olabilcek durumlar da şunlardır;


Ağrılar başladığında birşey yenilmemelidir,yemek yemek yada fazla miktarda sıvı almak kusmaya yol açabilir.
gerekirse şayet az miktarda sıvı tüketimi olabilir.
Biraz enerji ve güç verecek ,ağızda eriyen şeker yada çikolata yenilebilir.

HAMİLELİĞİN EN BELİRGİN BELİRTİLERİ İÇİN ERKEN GEBELİK BELİRTİLERİ KONUMUZA BAKMANIZI TAVSİYE EDİYORUZ. AYRICA TÜM HAMİLELİKLE İLGİLİ BELİRTİLER İÇİN GEBELİK KATEGORİMİZE BAKABİLİRSİNİZ.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst