Hamilelikte Kilo Alımı Nasıl Olmalı ?

T

TİTAN

Forum Okuru
Hamilelikte Kilo Alımı Nasıl Olmalı ?
Gebelikte Kilo Kontrolü Kilo Alımı
Gebelikte Kilo Kontrolü Nasıl Sağlanır



Sevgili melekler, gebeliğin herhalde en hoş olmayan tarafı alınan kilolar. Ama şu da var ki ne yazık ki anne adayları nasılsa bebeğe yarayacak diyerek ellerine ne geçerse yiyorlar, bu çok yanlış. Bu yazımızda gebelikte kilo kontrolü nasıl sağlanır, bilgiler vereceğiz sizlere :)


gebelikte_kilo-17f.jpg




Hamilelikte genel olarak 11- 16 kg arasında kilo alımı önerilmektedir. Ancak bu, annenin hamilelik öncesi kilo suna bağlı olarak değişiklik gösterebilir...

Hamilelikte kilo alımı doğal bir süreçtir. Ancak bu sürecin dengeli bir şekilde gelişmesi anne ve bebek açısından oldukça önemlidir. Hamilelikte sağlıklı kilo alımı sayesinde sorunsuz bir hamilelik devresi, sağlıklı doğum ve rahat lohusalık dönemi geçirilebilir. Hamilelikte genel olarak 11- 16 kg arasında kilo alımı önerilmektedir.

Ancak bu, annenin hamilelik öncesi kilosuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Vücut kitle indeksine bağlı olarak kilo alımı 7 ile 18 kg arasında değişebilir. Obez kadınlarda 7 kilodan daha az kilo alımı yeterli olabilmektedir. Hamilelik sırasında ortalama olarak 12.5 kg alındığında, bunun 9 kg .ını bebek, plasenta, artan kan hacmi ve sıvı birikimi oluşturmakta; diğer 3.5 kg . ise vücutta yağ olarak depolanmaktadır.

1 ay içinde 3 kg .dan fazla ağırlık artışı olan anne adayında beslenme alışkanlıkları gözden geçirilmeli, gerekiyorsa bir diyetisyene başvurulmalıdır.

Tüm anne adaylarına gebelik öncesinde kilo kontrolü öneriliyor olsa da özellikle gebelik dönemlerinde kilo almamaları gerektiği söylenir. Fazla kilolar gebelik döneminde annede bir takım sorunlara sebep olduğu gibi doğumu da zorlaştırabilir aynı zamanda bebek için de risklidir.

Uzmanlar, vücut kütle endeksinin bir ya da iki birim yüksek olduğu durumlarda anne adaylarının gebelik dönemlerinde diyabet ve yüksek tansiyon hastalıkları ile karşılaşma olasılığını göz ardı etmemeleri, yine vücut kütle endeksinin üç ya da daha yüksek birimlerde olan kadınlarda ise düşük ihtimalinin arttığının unutulmaması gerektiği önemle belirtiliyor.
 
Geri
Üst