Kanalları ve tüpleri tıkalı olup gebe kalanlar

Uzman SühaN

Administrator
Kanalları ve tüpleri tıkalı olup gebe kalanlar
bu konu ;tıkalı tüpler,tıkalı kanallar ve yapışıklık hakkında bilgiler vermektedir


images-1b5.jpg



Kadınlarda rahimde yumurtalığa uzanan tüp şeklindeki ince uzun organ bazı nedenlerle tıkanabilmekte ve yumurtanın rahime düşmesine engel olmaktadır. Bu da kadınlarda kısırlık nedenlerinden birisi olarak dikkat çekmektedir.Rahim içerisinde küretaj, ameliyat veya enfeksiyon gibi nedenlerle oluşacak travma sonucu yapışıklıklar meydana gelmesine intrauterin sineşi veya asherman sendromu denir. Hafif derecede yapışıklıklar rahimin sadece ön ve arka duvarı arasında bir veya bir kaç yapışık band şeklinde olabilir, ileri derecede bir yapışıklık durumunda rahimin bütün duvarları tamamen birbirine yapışmış ve kapanmış halde olabilir ve bu durumda hasta hiç adet göremez. Hafif yapışıklıklarda hasta adet görmeye devam edebilir veya adet kanamaları azalmış olabilir.
Yapışıklıklar tekrarlayan düşüklere sebep olabilir, gebe kalmada zorluk yaratabilir.Rahim içi yapışıklığa sebep olabilen durumlar: Kürtaj (özellikel çok sayıda tekrarlayan kürtajlar), rahim içerisine yapılan herhangi bir müdahale veya ameliyat (myomektomi), tüberküloz (verem) ve bazı diğer şiddetli enfeksiyon hastalıkları yapışıklıklara neden olabilir.Konu ile ilgili ayrıntılı bilgiler endometriozis kanal tıkanıklığı nedir adlı konumuzda bulabilirsiniz
Tüplerinde ve kanallarında tıkanıklık ,rahimde yapışıklık olanlar;deneyimlerinizi,tedavilerinizi başarı öykülerinizi bu başlık altından paylaşabilirsiniz.
 
Geri
Üst