Bahçe dekorasyonu önerileri ve fikirleri

M

Misafir

Forum Okuru
Bahçe dekorasyonu önerileri ve fikirleri
Bahçe dekorasyonu

BAHÇE DEKORASYONU
Yasadigimiz yüzyilda artan stres ve zorlasan yasam kosullari içinde, kendimize ayirabildigimiz azicik zamani iyi degerlendirmek isteriz. Modern hayatin her geçen gün bizi dogadan daha da kopardigini düsünürsek, bahçelerimizin bizim için ne kadar degerli oldugunu anlayabiliriz. Doganin küçük birer parçasi olan bu mekanlarda bitkilerle ugrasirken rahatlayabilir, kendi yaratacagimiz büyülü köselerde dinlenebilir ve hatta arkadas çevremize verecegimiz küçük partilerle eglenebiliriz. Ancak, tabii ki bu tür aktiviteler için dogru mobilya, aksesuar seçimi ve dogru dekorasyon önemli unsurlardir. Iyi bir bahçe dekorasyonu için bahçemizin nasil olmasini istedigimizi belirlememiz gerekir . Bahçenin hangi kisminda ne yapilacagina iyi karar verilmelidir. Sakin bir kösede hamak kurmak, günes isigini iyi alan bir tarafta güneslenmek, bitki yetistirmek veya sessiz bir ortamda kitap okumak, seçimlerimiz arasinda olabilir. Bunun için ilk yapilacak is, bahçede ana dekorasyon tarzlarini bilmektir.


Ilk etapta göze çarpan tabii ki ahsap tarza sahip bahçelerdir. Ahsap; dogal ve kolay islenebilir bir madde olmasi ve sicaklik hissi uyandirmasi ile dekorasyonda kullanildigi kadar bahçelerde de yaygin olarak kullanilir. Bahçe ortamina uyum göstermesi de, ahsabi bahçe dekorasyonu için vazgeçilmez kilar. Yapilacak mobilya ve aksesuar seçimlerinde ahsap oturma gruplari, oyma isçiligiyle sekillendirilmis masa, sandalye ve sehpalar göz önünde bulundurulabilir. Ahsap nem ile fazla dost olmadigindan, dekorasyon asamasinda rüzgar ve yagmurdan en az etkilenecek köselerde kullanilmalidir. Ayrica kullanilan agaç cinsini iyi bilmek ve dayanikliligini göz önünde bulundurmak da gerekir. Ahsap atesten kolay etkilendigi için barbekü yapilan ortamlarda dikkatli olmak gerekir. Hasir ve bambu aksesuarlar, ahsap dekorasyon için en uygun seçimlerdir. Akdeniz özelligi tasimalarindan dolayi mekana rahat ve huzurlu bir hava katan hasir ve bambu, kolay sekillenebildikleri için de tercih edilirler.



Tas mimariye sahip bahçeler , eski çaglardan günümüze kadar uzanan bir tarihe sahiptir. Dogal tas, bahçenin dogal dokusunda eriyip gidebilecek bir malzeme oldugu için ayrica kullanislidir. Tas tasarimlar antik çaglara çagrisim yapan mobilyalarla rahatça kullanilabilecegi gibi, sade ahsap yapilandirmalarda da kullanilabilirler. Mermer yapilar ve yer malzemeleri günümüzde hala popüler olsa da maliyeti açisindan yerini iyi dizayn edilmis ve kaliteli beton gruplara birakmistir. Tabii ki her iki malzeme de iyi bir oturma grubu ve dogru aksesuarlarla mükemmel uyum gösterecektir. Tas mimari ayrica, tasin suyla gösterdigi uyum açisindan havuzlu bahçelerde kullanilir. Tas, sudan çok kolay etkilenmedigi gibi, suya zemin olmasiyla öne çikmaktadir.



:):):):)l agirlikli gruplara sahip bahçeler , genelde :):):):)l üstü ahsap sekillerde gördügümüz ve kisaca bank adi verilen oturma gruplariyla bilinirler. :):):):)l her çesit yapi malzemesiyle uyum gösterdigi ve saglam oldugu için yüzyillardir bahçe dekorasyon malzemesi olarak kullanilmaktadir. Özellikle dökme demir ve ahsap kaplamalar iyi bir ikili olustururlar. Bahçe salincaklari, sandalyeler, masalar ve özellikle isi ve isikla ilgili aksesuarlar ile ilgili malzemelerde :):):):)l ve :):):):)l içeren ögeler rahatlikla kullanilabilir. Ancak :):):):)l; nemli ortamda korozyona ugramasindan dolayi, dikkat ve özen gösterilmesi gereken bir malzemedir. Ayrica ahsap ve tas malzemeye oranla agir olan :):):):)l, sekillendirme sürecinde yüksek isi ve iyi isçilik gerektirir. Fakat tüm bu olumsuzluklara karsin, günümüzde iyi isçilige ve kaliteli boya dokusuna sahip :):):):)l aksesuar ve gruplar, bahçelerimizin en sik köselerinde yer almaktadir.




Plastik malzeme de bahçe dekorasyonunda kullanimi hizla artan malzemeler arasinda yer almaktadir. Kaliteli üretilen plastik mobilyalar bahçe dekorasyonunda iyi birer tamamlayici olabilmektedirler. Ayrica hammaddesinin ucuz ve isçiliginin kolay olmasindan dolayi plastik malzemeler, digerlerine göre daha ucuz fiyatlarla bulunabilmektedir. Ancak direkt günes isigindan olumsuz etkilenmesinden dolayi, plastigin kullanimi zorlasabilmektedir. Sik minderlerle süslenmis oturma gruplari ve masalar göze çarpan plastik tasarimlar arasinda yer almaktadir. Fakat kullanisli olmasinin yani sira en büyük dezavantaji, diger yapi elemanlariyla tam uyum gösterememesi ve ayni kaliteye sahip olmamasidir. Yine de plastik malzeme ve kaplamalari günümüz bahçelerinde yogun bir sekilde görmek mümkündür
 
Geri
Üst