Kaymaklı Türk Kahvesi Tarifi

E

eleman

Forum Okuru
Kaymaklı Türk Kahvesi Tarifi
Resim+272.jpg


Malzemeler

2 çay kaşığı Kahve
2 çay kaşığı Toz Şeker ( Kesme Şeker olmaz )
1 fincan soğuk Su veya soğuk Süt

Yapılışı

Malzemeler cezveye konulup,ocağın altı yakılır.Çay kaşını eğik tutarak 1-2 kez karıştırılır.Köpürene kadar hiçbir şey yapmadan beklenir.3 kez köpürtülerek,her seferinde köpüğü fincana dökülür.Afiyet olsun.

NOT : Kahvenin yanında bitter çikolata da tercih edilebilir.Benim tercihim, 100gr lık pakette satılan Kurukahveci Mehmet Efendi Türk Kahvesi, A101 Markette satılan % 54 kakao oranı – 80 gr ağırlığında olan Şölen Gıdanın ürettiği Rachadell marka ( 80 kuruş ) veya Şok Markette satılan % 51 kakao oranı – 80 gr ağırlığında olan Şölen Gıdanın ürettiği Şok marka ( 1 YTL ) bitter çikolata.

Kahvenin Yararı

Kahvenin bileşiminde en önemli olarak kafein alkoloidi vardır. Kafeinin az miktarının damarları genişletmek sûretiyle uyarıcı etkisi vardır.Kalbi kuvvetlendirir, sindirimi kolaylaştırır, böbrek damarlarını genişleterek idrarı çoğaltır, solunumu hızlandırır. Kani beyne çekerek, beynin faaliyetini arttırır ve narkotiklerle zehirlenmelere karsı kullanilir. Fazla miktarda alındığında uyarıcı etki fazlalaşır, kalbin çarpıntısını arttırır, kulakların uğuldamasına sebebe olur. Çok fazla alınırsa ölümle sonuçlanır. Kahvede az miktarda protein, yağ ve sakaroz bulunur. Kahve, ye çekirdek olarak veya çekilmiş olarak (kavrulup-öğütülmüş) olarak satılır. Kavrulup öğütülmüş kahve çabuk bayatladığından, daha çok çekirdek kahve tercih edilir.

Bitter Çikolatanın Yararı

Kakaonun bileşiminde teobromin, kafein, kakao sâbit yağı vardır. Bol kalorili bir besindir. Ayrica %40 karbonhidrat, % 18 protein vardır. Kafeinden dolayı kahvede olduğu gibi yatıştırıcı ve uyarıcı etkisi vardır. Az miktarı kalbi kuvvetlendirir, sindirimi kolaylaştırır, idrar söktürür. Fazla miktarı zararlıdır


Ek bilgi olarak : Alt kısmı tombul olan fincan tercih ederseniz, yaptığınız kahve sıcak kalır.
Kaynak:galeriset.com
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: Kaymaklı Türk Kahvesi Tarifi

ayy canım istediii kalkıp yapıcamm:D:DPaylaşım için teşekkürler bitanem emeğine sağlık benden +100 rep sana emeklerin için..
 
Geri
Üst