Sachmalama Türkçe De Neymiş!

HaYaL

Daimi Üye
Üye
Sachmalama Türkçe De Neymiş!
Adından da anlaşılacağı gibi Türkçe'mizi katledenlere karşı bir kitap.Okuması zevkli olacaktır...


schmalama-5579.jpg


“Her şey eskir, yıpranır, unutulur ama bir toplumun dili ‘tam bağımsızlı’ğını korursa, sonsuza dek yaşantısını sürdürür.
Sayın Rüştü Erata’nın bu dev çalışması işte bize bunu anımsatıyor, bu gerçeği, bu dil savaşını…O savaşı yitirmemizin kaçınılmazlığını…
Sayın Erata’nın ortaya koyduğu bu dev yapıt, bizi gerçek bir yolculuğa, bir büyük savaşıma çağrıdır”

Oktay Akbal / Gazetecei - Yazar
“Türkçenin “üvey evlat” gibi algılandığı bir ülkede, asıl sorumlular dururken, böyle tek tük insanların kafa yorarak, çalışıp çabalayarak Türkçe kitabı yazmaları, alkışlanacak bir cesarettir. Bu cesareti gösterenleri ve gösterecekleri kutluyor, “kaleminize sağlık” diyorum.”
Jülide Gülizar - İlk TRT Sunucularından

Kitabın içinden
Bir toplum düşünün; kökleri milattan önceye değin uzanıyor.
Bir dil düşünün; onun da kökleri milattan önceye değin uzanıyor.
Bir de şunu düşünün: bu toplumu oluşturan insanların ezici çoğunluğu –doğallıkla- kendi dilini konuşuyor; oysa yöneticileri, sözde aydınları, sanatçıları ve varlıklı “seçkinleri” başka dillere hayranlık duyuyor ve anadilleri yerine o yabancı dilleri yeğliyor.
Ne yazık ki, “biz”den söz ediyorum.
Türkçenin tarihçesine göz gezdirirken; köklü bir geçmişi olan halkımızın doğallıkla kendi “benliğini” koruyup sürdürdüğünü; yöneticilerimiz, sözde aydın ve sanatçılarımızınsa karşılaştıkları her güçlü kültürün etkisi altında kalıverdiklerini görmek insanı dehşete düşürüyor.
Demem o ki; yan yana, iç içe yaşayan; yaşamın pek çok alanınca alışveriş içinde olan toplumların dillerinin de birbirinden etkilenmesi, dilde de “alışveriş” oluşması değil; söz konusu olan başka dillere tamamen teslim olmak, kendi dilini, bu toprakların ulusal dilini yadsımak!. (sayfa 17)
Kitabın Künyesi
Yazarı: Rüştü Erata
Kitabın adı: sachmalama türkçe de neymiş!
Yayınevi: Yapı yayın
Türü: Edebiyat İncelemesi
Sayfa Sayısı: 231
ISBN: 975-8599-46-1
Basım Tarihi: Mayıs 2004
 
Heheh öyle diyorsun da bu konuda duyarlı olman da güzel amma ve lakin nickin :DHiç öyle demiyor canım...
 
Belki ben de nicki oluştururken hata ettim.(Değiştirmem mümkün olsa "destina" olarak kullanmayı isterim).Ama sadece nicke bakarak karar verecek olsak herkeste bir kusur bulunur sevgili Hayal..Genel olarak söyledim ben bunu.En basiti adım başı karşımıza çıkan mağazaların adları ne yabancı isim,ne de Türkçe...Ya da konuşurken kullanılan okey,yes,oley...vs.vs. Kısacası kusur hepimizde, ama düzeltmek de bizim elimizde..
 
Son düzenleme:
en çok sinir olduğum konulardan biri daha yeni nesil resmen güzel türkçemizi katletmek üzere bu konu ile ilgili bi kitap iyi olmuş tabi anlayana...
 
en çok sinir olduğum konulardan biri daha yeni nesil resmen güzel türkçemizi katletmek üzere bu konu ile ilgili bi kitap iyi olmuş tabi anlayana...
Aslında bu konuda yazılmış bir çok kitap var ama dediğin gibi anlayana.İnsanın içinde bu bilinç olmadıktan sonra kitaplar da bir yere kadar tabii...
 
Geri
Üst