arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var yoksa deliricem

nurdan_

Hamiş Melek
arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var yoksa deliricem
benim derdim iş yerimle ocak ayından beri burdayım ama sanırım artık dayanamıyorum.
yaptıkları her şeye dayanıyodum ama artık kaldıramaz oldum
sürekli hiç bir şey yokken her heyi sorun etmeye başladılar.öle hakaret ediyolar ki ne hayvanlığım ne görgüsüzlüğüm hiç bir şey kalmıyo söylemedikleri.sus kafana yumruk atarım konuşma ukala görgüsüz daha neler neler ama artık çekemiyorum ne zaman nişanlandım bna böle tapmaya başladılar bana akıl verin lütfen ben ne yapayım işten ayrılmak istedimi bile söyleyemiyorum sanırım cesaretim yok ama yalandan yüzlerine gülmek istemiyorum artık miğdem bulanıyo suratlarına tükürmek istiyorum beni kendmden soğuttulat öz güven denen olay kalmadı artık ben de şimdi ne yapayım ben :ang:
 
Sen iş Kanunu diye bişey duymadınmı hiç. Ordan bir tane şahit bul git şikayet et çalışma bakanlığına. Okurken şok oldum yaaa. Kaç yıldır çalışıyorsun bilmiyorum ama ihbar dışında tüm yasal haklarınıda alırsın. Sakın korkma.

Bari sen uyuma. Uyumaki başka çalışanlarında canı yanmasın. Hatta tazminat davası bile aç.
Ne mecburiyetin varda duruyorsun orda. Git noterden ihtar çek.

İşyerinizde gördüğüm muamele karşısında daha fazla çalışamayacağım. Tüm yasal haklarımın tarafıma ödenmesi de.

Bir avukatada yetki ver. Hemen icabına baksın. O kadarda yüreklisindir eminim.
 
canım benim..bence ayrıl işyerinden insanın da bir dayanma gücü vardır başka iş bul ve çık ordan..hiçbir insan hakareti hiç bir zaman haketmiyor..
 
ses kaydı yapmayı düşünüyorum şahit olayını ben de düşündüm her kez korkuyo ve yalakalıkta burda kimse kimseden az değil panik atak oldum sayelerinde tekrar sorun yaratmalarını beklicem o zaman ettikleri hakaretleri de se kaydı yaparsam kimsenin şahitline ihtiyacım kalmaz sanırım
 
Öncelikle geçmiş olsun diyorum arkadaşım,

Bu durumu eşiniz olacak kişi ile etraflıca görüşün, ve orada bir saniye bile durmayın, hiç bir insan diğerine böyle hakaret edemez... Ha sizin mevzunuza gelelim, neden nişanlandıktan sonra size kötü davrandılar yada davranmaya başladılar sorusunu zaten sizde biliyorsunuz. Artık uzanamayacakları bir ciğersiniz siz ve gayri ihtiyarı mundar oluyorsunuz istemeden.

Haksızlık karşısında konuşmayan dil, imansızdır arkadaşım. Bayan başınıza kimseyi karşınıza alın demiyorum, ama orada bir saniye bile durmayın.... Sizden faydalanmaya çalışan zavallı adi kişilerin soluduğu havayı teneffüs etmeyin...

Kolaylıklar dilerim.


NOT : Muhabeci olarak handanca arkadaşımızın dediklerini aynen yapabilirsin, hiç kimse sana birşey yapamaz. Bu arada ses kaydı dediğimiz olayı alman işi dahada güzelleştirecektir. Fakat ses kaydı aldığını karşı tarafa asla belli etmeyeceksin, hiç bir şekilde söylemeyeceksin ancak mahkmede unutma bunu ;)
 
Ne yazıkki böyle insanlar var nurdan bende çevremden bazı tanık olduğum olaylar olmuyor değil ama insanlığını kaybetmi bu kişiler ne yapmaya çalışıyorlar böyle herkes ekmeğinin derdindeyken onlar patron olduğu için neden yanında çalışanı ezmeye hatta hakaret içeren sözlere kadar varabiliyorlar anlamış değilim

utuüm işverenleri aynı kefeye elbette ki koyamam birçok kişi varki yanında çalışana verdiği önemi az çok biliyorum
Ne olursa olsun sen orda ekmeğinin peşine düşmüşsün elbette bazen insan ekmeğini ararken sabır etmek zorunda ama burda sabırlı ol bile diyemiyorum handanın dediklerine harfi harfine katılıyorum kesinlikle ezdirme kendini zaten başımıza ne geliyorsa sustuğumuz için gelmiyormu canım

En kısa zamanda yasal haklarının peşine düş ve bu sorunu bir an önce açıklığa kavuştur unutma herşeyden önce sen bir insansın ve hiçkimsenin patrında olsa karşındaki bir kişiye böyle davranmaya hakkı yok
 
canım ya çok sağol mantıklı bir yanaşım onuda deniyim kim şahit olur onu bilemem ama denicem


üzgünüm ses kayıtları delil olarak sunulmuyor. ayrılan perseonel varsa onlar şahitlik yapar sana. çalışanlar yapmaz belki.

Türk Ceza Kanunumuzun 9. bölümünde yer alan ve özel hayata ve hayatın gizli alanına karşı suçlar başlığını taşıyan hükümlere göre suçlu sayılırsınız .

TCK md 133/1 e göre "kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları, tarafların herahngi birinin rızası olmaksızın dinleyen ya da kayda alan kişi 6 aya kadar hapis veya adli para cezasıyla cezalandırılır". Tabi bu suçlar şikayete tabi suçlardır.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst