Gebelİkte 1.ay

M

Misafir

Forum Okuru
Gebelİkte 1.ay
hamilelikte ilk ay 6 haftalık hamileyim karnım ağrıyor hamileyim karnım ağrıyor 5 haftalık 1 aylık
Sizdeki değişiklikler

  • Düzenli olan adetinizi olmadınız ve sabah bulantınız başladı. Bunlar genellikle hamileliğin ilk belirtileridir. Adetinizin ilk olarak olmadığı bu dönemde yaklaşık 2 haftalık hamilesiniz demektir.Bulantı, kusmanın yanında tükrük salgısında da artış olabilir.
  • Plasenta oluşmuş ve hormon yapmaya başlamıştır. Plasenta , bebeğinizin beslenmesini ve gelişmesini sağlayacak kordondur. Bebek gelişirken,bebeğinizi koruma görevi olan amniyotik sıvı da oluşmaya başlar.
- Göğüslerinizde hassasiyet, şişkinlik hissetmeğe başlarsınız.
- Rahminiz büyümeğe başlamıştır , ancak siz hissetmezsiniz.
- Kendinizi yorgun hissedebilirsiniz,uyku düzensizliği , midede hazımsızlık sık idrara gitme gibi şikayetleriniz olabilir.
- Yiyeceklere veya sadece bazılarına karşı aşırı istek duyma veya isteksizlik olabilir.
- Annede mizaç değişiklikleri olabilir.İlk 3 ay bu değişiklikler görülebilir. Zaman zaman iyi hissederken ,zaman zaman sinirli, aksi,dargın ağlamaklı davranabilirsiniz. Bu duyguları birarada ve içiçe yaşayabilir, özellikle babanın destek olması hamileliği anne açısından kolaylaştırır.
-Korku , kaygı,neşe , stres yaşayabilirsiniz.

Bebeğinizdeki değişiklikler :

Yumurta ve sperm birleşmiş , döllenme oluşmuştur. Babanın spermi , bebeğin cinsiyetini belirler. Bebeğiniz embriyo denen bir hücreden gelişir, bu dönemde bir baş ve vücuda sahiptir.
Bebek amniyotik sıvının içinde bir kesede büyür. Beyni , gözleri , ağzı, iç kulakları ve sindirim sistemi gelişmeğe başlar. Sinir sistemi, beyni, kalbi ve akciğerleri şekillenmeğe başlar. Kulakları küçücük nokta şeklindedir, gözleri ve burnu oluşmuştur. Kol ve bacakları şekillenmeye başlamıştır. Bu ayın sonunda embriyo elma çekirdeği kadar, yaklaşık 6 mm büyüklüğündedir.

Muayene ve Laboratuar Tetkikleri :

- Ayrıntılı bir fiziksel muayeneniz yapılmalı, kontrolünüzde doktorunuz yapacaktır.
- Aile öykünüzü doktorunuza aktarmalısınız.
- Tansiyonunuz ölçülmeli ve kaydedilmesi uygun olur.
- Kan grubu , kan sayımı, kan şekeri, karaciğer testleri vb. testler yapılmalıdır.
- İdrar tahlili yapılmalı.
- Pap – smear testi yapılmalı.
  • Bel soğukluğu, sarılık, frengi, AIDS, klamidya, herpes gibi ( birliktelik )( birliktelik )( birliktelik )( birliktelik )( birliktelik )( birliktelik ) yolla bulaşan enfeksiyonlara yönelik inceleme yaptırmalısınız.
  • Orak hücreli anemi ( kansızlık ) , talasemi, akdeniz anemisi ve tay-sachs hastalıklarına ilişkin testler yaptırmalısınız.
 
Cevap: Gebelİkte 1.ay

benim anlamadığım bir kısım var.son adetim 24 mayıstaydı.bugün ise 26 haziran.daha başlamadı.ve 17sinde ve 20sinde şüpheli ilişkiye girdim.daha 6-9 gün oldu yani.bulantı flan yok.göğüslerim hassaslaştı karnım ve kasıklarım ağrıyor.bunun dışında birşey yok şuanda.kafamı çok tatkım galiba gebelik konusuna.hamile olup olmadığımı nasıl ne zaman kontrol etmeliyim
ve bu regl gecikmesi normalmi.daha 3gün gecikti çünkü
 
şuan da 5 haftalık hamileyim :) :) ama çok fena karnım ağrıyorrrr midem bulanıyorrr :(
 
kızlar bnmde kasıklarımda batmalar var ilişkiye girdikten 2 gün sonra başladı.
sadece 1 kere denedik. ilişki bitim,inde tuvalete girmedim bi süre ayaklarımıda diktim havaya.adetim gün gelmeliydi gelmedi bugün 1 damla varla yok arası gelmiş.test yaptım negatif cıktı .sizce ne olabilir?
 
mrhb nurgloz bende senin gibiydim karnım ağrıyordu kasıklarım falan göğüslerim hassaslaştı dün öğrendimki hamileymişm adet ağrısı çekiyordum ama olmadım hamileyim şuan.
 
ben aranıza yeni katıldım hamileyim doktorum 7 haftalık dedi ama kalp atışı yok dedi acaba bu normalmi




Merhaba. Umarım herşey yolundadır ve sağlıkla kucağına alırsın. Ben de aynı şeyi yaşadım. Hamile olduğumu evde yaptığım testten öğrendim. 2 hafta bekleyip doktora öyle gittim kalp atışlarını duyarım diye. Fakat ne bebek göründü ne kalp atışı. 2 günde bir devamlı gidip geldim yok. 9 haftalıktı kürtaj oldum. Yalnız pişman oldum 1-2 hafta daha beklemediğime. Sana tavsiyem bekle ve başka doktora da görün. Sağlıkla kucağına alırsın inş.
 

Benzer Diğer Konularımız !

M
Cevaplar
0
Görüntüleme
13K
Misafir
M
M
Cevaplar
0
Görüntüleme
5K
Misafir
M
M
Cevaplar
0
Görüntüleme
17K
Misafir
M
M
Cevaplar
0
Görüntüleme
5K
Misafir
M
M
Cevaplar
0
Görüntüleme
5K
Misafir
M
M
Cevaplar
0
Görüntüleme
3K
Misafir
M
M
Cevaplar
0
Görüntüleme
6K
Misafir
M
Geri
Üst