Ev süpürmeyi hafife almayın!

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Ev süpürmeyi hafife almayın!
rüyada yol süpürmek rüyada evin önünü süpürmek ev temizlemek ev evi
Ev kadınlarının işi gücü bitmez bunu zaten tüm kadınları çok iyi bilir.

Günlük yaptığımız basit bir süpürme işi gibi görünen temizlik olayını ele alalım.Hiç düşündünüzmü günlük yaptığımız süpürme olayında bile araştırmalara göre ne gibi sonuçlar çıkabiliyormuş .Araştırma İngiltere de yapılmış ve ortaya çok ilginç sonuçlar ortaya çıkmış
evkadini1-7663.jpg

Yapılan bir araştırmaya göre, hayatı boyunca ev süpüren bir kadın, bir şehirden bir şehire yürümüş kadar mesafe kattemiş oluyor. İşte o araştırmadan çarpıcı tesbitler.

İngiltere'de bilim adamları tarafından yapılan bir araştırmada, elektrik süpürgesiyle evi süpürmek gibi gündelik işlerin sanıldığından çok daha fazla hareket olanağı sağladığı belirlendi. Londra'da bir kadının, yaşamı boyunca elektrik süpürgesiyle temizlik yaparken New York'a yürüyerek gidip gelmiş kadar yol katettiğini ortaya koydu.

Bosch adlı elektrikli ev aletleri firmasının 3,000 kişi üzerinde yaptırdığı araştırmanın sonuçları, kadınların haftada ortalama üç kez evlerini elektrik süpürgesiyle süpürdüklerini, buna karşılık bir erkeğin aynı işi sadece haftada bir gün yaptığını gösterdi. Araştırmacılar, bu durumda bir kadının New York'a yürüyerek gidip gelmiş gibi olmasını sağlayan bu gündelik faaliyetin, erkekler içinse hayatı boyunca 1368 kilometre yol yürümek anlamına geldiğini bildirdi.

Kadınların her yılın iki gününü, yaşamlarının da 5 ayını elektrik süpürgesiyle evi süpürerek geçirdiklerini belirten araştırmacılar, erkeklerinse yılın sadece yarım gününü elektrik süpürgesiyle geçirdiklerine dikkati çekti. Erkeklerin ömürleri boyunca elektrik süpürgesiyle temizlik yaparak geçirdikleri zamansa bir ay olarak hesaplandı. Bilim adamları, elektrik süpürgesiyle temizlik yapmanın gizli faydalarına da dikkati çekti. Bilim adamlarına göre jimnastik ve benzeri fiziksel faaliyetlere iyi bir alternatif oluşturan temizlik çabaları, bir jimnastik salonuna gitmekten çok daha ucuza geliyor.

Jimnastik hocası Mike Hill de gündelik ev işlerinin önemli bir fiziksel faaliyet alanı olduğunu belirtirken, "her ne kadar elektrik süpürgesiyle ev süpürmek çok cazip görünmüyorsa da bu aslında evden çıkmadan yapabileceğiniz iyi bir fiziksel faaliyettir" dedi. İngiltere'de evde elektrik süpürgesini yüzde 74 oranında kadınlar kullanırken, kadınların yüzde 95'i erkeklerin daha çok süpürge kullanması gerektiğini savunuyor. Bu arada her 20 kadından birinin elektrik süpürgesiyle evi temizlerken düşüncelere daldığı ve başta boşanma olmak üzere hayatlarının en önemli kararlarını bu faaliyet sırasında verdiği belirtiliyor.

Araştırmacılar, insan hayatıyla ilgili şu tür ilginç tespitlere de dikkati çekti:

-75 yıllık ortalama bir insan ömrünün 25 yılı uykuda geçiyor.

-Günde iki saat TV seyreden bir kişi, ömrünün 3 ayını TV karşısında harcıyor.

-Köpeğini günde iki saat gezdiren bir kişi, bir köpeğin ortalama 12.8 yıllık ömründe 15 bin kilometre yürümüş oluyor.

-Ortalama bir İngiliz kadını, ömrünün iki yılını aynaya bakarak geçiriyor.

-Ortalama bir alış-veriş düşkünü, ömrünün 6 ayını süpermarkette geçiriyor. Tipik bir tüketici, her haftanın 2,55 saatini süpermarkette geçiriyor.

-Kadınlar ömürlerinin 603 gününü rimel, allık, ruj ve göz farı sürerek geçiriyor. 170 gün de bu sürülen boyaların silinmesi için harcanıyor.

-İngiliz çalışanlar, ömürlerinin 7 yıla tekabül eden uyku süresini "iş yüzünden yaşadıkları strese bağlı uykusuzlukla" geçiriyor.

-İngiliz çalışanlar, çalışma hayatlarının 4 yıldan fazlasını telefonda geçiriyor.

-Ortalama bir internet kullanıcısı, yaşamının 4.7 yılını internette sörf yaparak geçiriyor.

-Sigara içen bir İngiliz profesyonel, iş yılının bir ayını sigara molaları sırasında harcıyor.


Valla ben onu bilmemde ben şehirden şehire yürümüş gibi olmayı geçtim sanırım yurt dışına kesin açılmışımdır eğer süpürme olayını bu şekilde ele alıyorlarsa kesin ben dünyaya açıldım arkadaşlar:D:D:D
 
teyzemin yorumu ( her gün her gün mayın arar gibi dolanıp duruyoruz ) hahaha
 
-Kadınlar ömürlerinin 603 gününü rimel, allık, ruj ve göz farı sürerek geçiriyor. 170 gün de bu sürülen boyaların silinmesi için harcanıyor.

En azından 773 günüm boşa gitmiyo sevmem makyaj yapmayı :D:D
 
Süpür sürü saçımızı süpürge ettik :) dermişim ben fazla uğraşmam ondansa melekler mekanı var oh kafa dınlerım hehe:):
tabı evıde küf götürürr
 
Geri
Üst