Yaşam kalitenizi ölçün!!

laetitia

Yeni Üye
Üye
Yaşam kalitenizi ölçün!!
Herkesin kendine göre bütçesi,yaşam tarzı,giderleri ve gelirleri var şüphesiz peki hayat kaliteniz nedir?Buyrun ölçelim.İşaretlediğiniz kutucuk kadar puan aralığına bakınız kızlar.



zengin-kadin-8558.jpg


* 1. Banka hesabımda veya B-Tipi yatırım fonlarında en azından bir yıllık harcamalarımı karşılayacak bir tutar var.
  • 2. Hemen hemen her sabah güne başlamayı iple çekiyorum.
  • 3. Beni rahatsız eden veya kullanan biriyle zaman geçirmem.
  • 4. Eşimle/partnerimle veya bekar olarak hayatımdan memnunum.
  • 5. Kısa da olsa yılda en az dört kez tatil yapıyorum.
  • 6. Bugün ölecek olsam hiçbir pişmanlık duymam.
  • 7. Yaşam kolay; beni etkileyen hemen hemen hiç pnoblemim veya halledilmemiş meselem yok.
  • 8. Boş vaktimi tamamen hoşuma giden şeyleni yaparak geçiririm; hiçbir zaman sıkılmam.
  • 9. Parasal özgürlüğümü kazanma yolunda ilerliyonum veya zaten bunu sağladım.
  • 10. Yanlarında hiç çaba harcamadan kendimi iyi ve rahat hissettiğim bir arkadaş grubum var.
  • 11. İşim/kariyerim beni hem tatmin ediyor hem de besliyor; kendimi harcanmış hissetmiyorum.
  • 12. Evimi seviyorum: Konumunu, stilini, dekorasyonunu, ışıklandırmasını, verdiği duyguları vb...
  • 13. Kendi hayatımı yaşıyorum; bir başkasının benim için tasarladığı veya benden beklediği yaşamı değil.
  • 14. Çok çok az şeyi tolere ediyorum veya katlanıyorum; yaşamımda buna yer yok.
  • 15. Geleceğimin ufkunda bulutlar veya sis yok; bana net ve açık gözüküyor.
  • 16. Maddi / mali başarı için uğraşmama gerek yok; az bir çaba ile beni buluyor gibi.
  • 17. İsteklerim karşılandı / yatıştı; istediğim çok az şey var.
  • 18. Kişisel ihtiyaçlanım tatmin edildi; karşılanmamış ihtiyaçlan tarafından idare edilmiyorum.
  • 19. Hafta sonları ve diğen tatil günleri benim için eğlenceli.
  • 20. Günü tamamlamak için ihtiyacım olandan daha fazla enerji ve yaşam gücüne sahibim, sonuna doğru sürünmeye başlamıyorum.
  • 21. Yüzleşmediğim, uğraşmayı veya ilgilenmeyi ertelediğim hiçbir şey yok.
  • 22. Kendime şu an için en mükemmel yaşam stilini tasarladım ve yaşıyorum.
  • 23. Yaşamımda herhangi bin türde maddi stres / sıkıntı yok.
  • 24. Gün içinde farkındalığımı koruyabiliyonum; kendimi strese, adrenaline, kafeine veya ilaçlara kaptırmıyorum.
  • 25. Günümün son saatini geçirmek için en mükemmel şekli tasarladım.

Değerlendirme
0 - 6 Puan: Yalnız değilsiniz...
Hemen hemen her şey, hemen hemen hiçbir şeyden gelir. Henri Frederic Amiel Yaşam kalitesini arttırmak zaman, istek ve destek ister. Dünya bir günde kurulmadı. Durumunuz ne olursa olsun yeterli zaman, istek ve destekle istediklerinize ulaşabilirsiniz. Düşük puanınız, yaşama dört elle sarılmadığınızı mı gösteriyor acaba? Neden bu kadar olumsuz düşünüyorsunuz? İçinde bulunduğunuz durumu gözden geçirerek farkında olduğunuz veya olmadığınız kaynaklarınızı ortaya çıkarmanız, isteklerinize ulaşmak için daha nelere ihtiyacınız olduğunu belirlemeniz gerekiyor. Yaşamınızda doyuma ve başarıya ulaşmanızın önüne set çeken ve enerjinizi istediğiniz yönde kullanmanızı engelleyenleri, katlandığınız şeyleri, yarım kalmış işleri, yerine tam oturmamış taşları belirleyerek bunları yaşamınızdan elimine etmeniz lazım.
6 - 10 Puan: Çalışmanız gerekiyor...
Yaşamınızı istediğiniz hale nasıl getirebilirsiniz? Gurur duyabileceğimiz bir yaşam oluşturmak, önce ona kendimizi adamayı gerektirir. Yaşamla mücadele etmeyin. Kaybeden siz olursunuz. Ama yaşamla dost olursanız ondan her istediğinizi alırsınız. Yaşamınızın nasıl olmasını istiyorsunuz? Bunun için ne yapıyorsunuz? Nerede takıldınız? Acaba hedefleriniz değerlerinizle uyum halinde mi? Bulunduğunuz noktayı tanımlamanız yararlı olacaktır. Düşük motivasyon, bazen yanlış noktalara bakmaktan kaynaklanabilir. Yaşamınız ve yapmak istediklerinizle, bu isteklerinize ulaşmanızı sağlayacak kaynaklarınıza odaklanmanız gerekiyor.
11 - 15 Puan: Yarı yola gelmişsiniz
Ya büyük oynayın ya da yataktan hiç çıkmayın. Larry Kelly Normalde yaptığınızdan daha fazlasını yapmalısınız. Örneğin, kendinize verdiğiniz sözleri tutmalı ve bu çok önemli öğrenme fırsatını değerlendirerek hayat yolculuğunuzda bir adım öne geçebilirsiniz. Kişisel gelişiminize destek olacak kaynakları bulmalısınız. Bütün bunları yaptığınızda bir sonraki adıma sıra gelmiştir demektir (Lütfen bir üst puan dilimine bakınız)!
16 - 20 Puan. İyi gidiyorsunuz! Ancak hala üzerinde çalışmamız gereken şeyler var
Hala geliştirebileceğiniz noktalar var. Mükemmel bir yaşamla sizin aranızda duran engeller neler? Her anınızı "akış" içinde, huzurlu ve yarattığınız bu yaşam için gurur duyarak geçirebilmeniz için ne yapmanız lazım? Başarı, bulunduğumuz noktayla kendimiz için hayal ettiğimiz en yüksek vizyon arasındaki farkın gitgide kapanmasıdır! Yaşamınızda geliştirmeyi isteyebileceğiniz alanları belirlemeniz yararlı olacaktır. Doğru ve kolay ulaşılabilen ve ulaşıldığında tatmin eden hedefler, kişisel değerler ve kimlikle uyumlu olmalı! Kendini keşif, insanın çıkabileceği en yüce yolculuklardan biri. Değerlerinizi, yaşam vizyonunuzu ve misyonunuzu belirlemenizde destek arayabilirsiniz.
21 - 25 Puan: Tebrikler!
Kaliteli bir yaşam bir hedef değil, bir süreçtir. İnsan her geçen gün kendi sınırlarını test ediyor ve çoğu zaman da şaşırarak bunları kolayca aştığını görüyor. Ve fark ediyor ki, aslında tek gerçek sınır, bizim kendimize koyduğumuz. Eylem, söz ve düşüncelerinizi belirlediğiniz vizyon, değerler ve amaçlar etrafında yapılandırmalısınız. Planladığınız yeni proje, atılım veya girişimlerde objektif bir gözle bakabilecek insanlar gelişmenize yardımcı olacaktır. Dünyadaki son trendleri izlemeli, kimliğinize ve hedeflerinize uygun stratejiler belirleyerek bunları eylem planına dönüştürmeniz çok önemli. Yaşamınızın ve enerji düzeyinizin kontrolünün artması için çalışmayı sakın bırakmayın. Herkesin bazen kişisel desteğe, dinlenmeye ve duyulmaya ihtiyacı olur, mükemmel yaşamı olanların bile! Bunu unutmayın ve ihtiyaç duyduğunuzda, başarınızı paylaşmak istediğinizde, zor anlarınızda, fikir istediğinizde ve kararlarınızı uygularken güvendiğiniz kişilerin desteğini istemeyi unutmayın.
 
çok uzundu okumadım ama resimdeki kız çok güzelmiş söylemeden geçemiycem bi ara okuyacağım ama
 
Geri
Üst