Sakallı Ponçik

PeLiNiM

Yeni Üye
Üye
Sakallı Ponçik
sakallı ponçik ponçik sakallı kurabiye poğaça
Denedim hemde birçok kere, hem küçük hem büyük olarak çok güzel oluyor. Yediğim en güzel poaça diyebilirim. Tarife bire bir uyulması gerekiyor mutlaka yapın, çok seveceksiniz.

poncik_sakalli-7651.jpg


Malzemesi:
Malzemeler: Hamuru için: 1 kilo un 3 su bardağı ılık süt 1 su bardağı zeytin yağı 200 gr pudra şekeri 1 paket yaş maya 1 kabartma tozu 1 yemek kaşığı tuz 1 yumurta sarısı İç karışım: Orta kalite 400 gr peyaz peynir 1 su bardağı süt İsteğe göre 1 su bardağı yoğurt Dış kısmı: yarım demet maydonoz rendelenmiş kaşar peyniri



Tarifi:
Yapılışı: Un ve kabartma tozunı bir kapta karıştırın. Süt, maya, zeytinyağı, pundara şekerini mikserle çırpın. Daha sonra un ve kabartma tozunu karışıma elekten geçirerek ekleyin. 1 saat kadar dinlendirdiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde yapıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Üzerine fırça yadımıyla yumurta sarısı sürün. 170 derecedeki fırında üstü iyice kızarana kadar pişirin. Soğumaya bırakın daha sonra bıçakla yandan ortasına gelecek kadar bir kesik açın. İçine beyaz peynirli karışımı sürün ve hafifçe bastırın,peyniri dışarıya taşırın. Hazırladığımız maydonoz ve kaşar peynirine batırın servis tabağına dizin.
Sakalı ponçiklerimiz hazır, ee okadar uğraşmıssınız afiyetle yiyin :)
 
ay çok güzel görünüyo kahvaltıa yapmamıştımmm ellerine sağlık
 

Benzer Diğer Konularımız !

Geri
Üst