Annelik Duygusu

*Gizemli Kıs*

Yeni Üye
Üye
Annelik Duygusu
Bir yerde okudum ve çok hoşuma gitti her anne olan kişinin bildiği şeyler bazıları ama ben genede paylaşmaktan yana denedim şansımı :)


Annelik öyle yüce bir duygudur ki , alfabedeki tüm harfler bir araya gelse o duyguları anlatamaz , hiçbir kalem bunları tam manası ile yazamaz.

Annelik duygusu kız çocuğun yapısında vardır. Daha küçükken eline oyuncak bir bebek versen ona sevgi ile sarılır , okşar , mama verir ve bağrına basar. Abla olur kendinden küçüklere anne sevgisi ile şefkatle yaklaşır. Evlenip bedeninde bir bebek oluşmaya başladığında onun kıpırdanışlarını sevgi ile izler. Bebeği dünyaya geldiğinde yavrusu için bir çok zevklerinden vazgeçer, gecesini gündüzüne katar. O hasta olduğunda onunla beraber sancı çeker, onunla ateşlenir , onunla üşür. Çoğu zaman onunla mutlu olur , onunla ağlar. Anne için her şey bir yana can paresi , bitanesi , yavrusu bir yana olur. Annelik öyle bir duygudur ki tüm sıkıntılara rağmen onu çok ama çok sevmektir.

Annelik çocuğu ergenlik dönemine girdiğinde bazen onun tarafından küçümsenmeye, hor görülmeye , bağırıp azarlanmaya , her şeyi ben bilirim havalarına rağmen sabır etmektir. Ona zarar gelmesin diye yüreğinin titremesi , sabahlara kadar dua etmek , hatalı yollara düşmesin diye ellerini sıkı sıkı tutmak ve her şeye rağmen onu hala çok sevmektir. Seni çok kırsa , hakaret etse , hiçe saysa bile onu affetmek o benim parçam , yavrum diyerek bağrına sevgiyle basabilmektir.

Onu üniversiteye yolladığın , askere uğurladığın zaman için kor ateş gibi yansa onu özlediğinde burnunun direği sızlasa gözlerin dolu dolu olsa bile hasretine katlanıp bağrına taş basarak ona destek olmak tüm özlemlerine rağmen neşeyle gülümseyebilmek ona moral verebilmektir.

Annelik duygusu yavrunun birisine ilgi duyup aşık olduğunda sen ikinci plana atıldığını hissetsen de buna yavrunun mutluluğu için boyun eğip bir adım geride durup yüreğin burkulsa da gözlerin buğulu buğulu onun sevgisine saygı gösterip mutluluğuyla mutlu olup onları çok sevmektir.

Annelik duygusu gün gelip yavrun kendi yuvasını kurup evinizden uçtuğunda onun sende kalan eşyalarını öpüp koklayıp göğsüne bastırıp hıçkıra hıçkıra ağlasan da albümleri karıştırıp bebeklik resimlerine bakarak hatıralara dalıp onun mutluluğu onun geleceği için Allah’a (cc) gönülden el açıp dua etmek onu her zaman , her koşulda çok ama çok sevmektir.

Kısacası annelik hiç izine ayrılmadan , emekli olmadan , yoğun , yorucu bir ömür boyu karşılık beklemeden hizmet vermektir. Ve bütün yorgunluğuna , üzüntülerine rağmen yavrularını çok sevmek onlarla mutlu olmaktır. Bu güzel duyguyu sana tattırdığı için Allah’a şükretmektir.
 
Emeğine sağlık ablacım çok güzel bi paylaşım olmuş Burdan bütün annelerin ellerinden öpüyorum annnnecim seni çok seviyorum annelik böyle bişey olsa gerek tarifi yok...
 
guzel ve dogru bır yazı olmus oyle bısey kı anneme zaten duskundum sımdı hamıleyım ıkı katına cıktı duskunlugum keske hep yanımda olsa dıyorum....allahım herkese bu duyguyu tattırsın ınsallah.....
 
Geri
Üst