Ayrilmaz ikili - Eskili tursu, Yavan köfte

Ariza

Yeni Üye
Üye
Ayrilmaz ikili - Eskili tursu, Yavan köfte
yavan köfte ayrılmaz ikili sözleri
Gecenlerde diger bi konuya eklemistim o günden sorna canim cok cekti, bunu dün aksam annemi ikna ettim ve bana Eksili tursumu yapti :D Annemin yaptigi eksili tursu ve yavan ( kuru ) köftesi sizlerle...



eksili-2771.jpg




EKSILI TURSU

2 adet Patlican
5-6 yesil Biber
3-4 dis Sarimsak
Tuz
Nane
1 yemek kasigi eksi akiti ( istege göre daha fazla veya daha az konulabilir )


Yapilis:

Biberleri ayiklayip, Patlicanlarla birlikte serce parmagi büyüklügünde dorayin. Ikisinin üzerine Su ve Tuz eklenip kaynatilir. Kaynadikdan sorna soguk suda yikanilir. Sarimsaklar ezilir üzerine eskili, nane ve tuz eklenir ve sulandirilir. Icine Patlicanlar ve Biberleri koyuyoruz heryerde bir saat bekletin deniliyor ama bir gece önceden yapip bekletin lezzeti daha güzel oluyor acisi, eskisi oturuyor.



YAVAN KÖFTE


Eskili tursunun olmazsa olmazi Kuru köfte...
1 su bardagi kirmizi mercimek
1 su bardagi ince bulgur
1 adet sogan
1 corba kassigi salca
Maydanoz
1 tatli kassigi tuz
kirmizi biber


Yapilis:

Mercimekler yikanilir, 3 su bardagi sicak su eklenir ve bir saat bekletilir. ardindan bulgur eklenir ve onunla beraber yine bi 10 dk bekletilir. Sogan ve Maydanozlar dogranilir. Tavaya tereyagi konulur isitilir icine salca, tuz ve biber eklenilir. Mercimek karisimina dogranmis Sogan ve Maydanoz eklenir ve üstüne tavadaki Tereyagi eklenir. Önce kasikla sornada ellerinizle karistirilip ceviz büyüklügünde parcalar alinir ve sekil verilir.
Köfteleri servisden hemen önce yapin taze taze yemesi daha güzel oluyor.
 
Geri
Üst