koçluk nedir???

sudembeyaz

Daimi Üye
Üye
koçluk nedir???
koçluk nedir satış koçu nedir
yakında yönetici koçu olucam bende :tik:


a-3a1.jpg


Koçluk, en kısa ve öz anlatımla ‘istenen performansa ulaşmak için koç (coach) ve danışan (coachee) arasında kurulan planlı bir gelişim ilişkisi’ olarak tanımlanabilir. Amacı danışanın kendi belirlediği hedefe, koçun desteğiyle ulaşması ve sorunlarının üstesinden tek başına gelmeyi öğrenmesidir.Her kişi veya her işletme özgün bir yapıdadır.Bu bakımdan kurulan danışmanlık ilişkisinde çözüm yine kişinin veya işletmenin kendi içerisindedir.Kuruluşlarda tepe yöneticiden en alt kademeye kadar sunduğumuz koçluk hizmeti, gerek çalışanlara gerekse işletmenin bütününe çok büyük katkılar sağlamaktadır.


· KURUM İÇİ KOÇ VEYA MENTOR YETİŞTİRME PROGRAMI

Kurum çalışanlarına koçluk ve/veya mentorluk yapmak üzere seçilen yöneticilerin koçluk becerilerini geliştirmek üzere kuruma özel olarak yapılandırdığımız bir programdır. Bu program sonunda özel eğitim almış şirket koçları ve mentorları ister astlarına, isterse diğer bölümlerdeki çalışanlara koçluk/mentorluk yapabilmektedir.
· YÖNETİCİ KOÇLUĞU

Bu çalışmayla yönetici hedeflerine hızlı ve emin adımlarla ulaşabilmektedir. Ayrıca hem kendisinin hem de ekibinin performansını artırmak için gerekli olan becerileri edinmekte, gelişmekte ve kendisini daha iyi tanımaktadır.
· PERFORMANS KOÇLUĞU

Çalışanların gelişmeye açık yönleri ve iş hedeflerine dönük yapılan bir çalışmadır. Koç ile danışan, süreç boyunca bireyin hedefleri ve geliştirmek istediği yetkinliklerine göre eylem planı hazırlamakta ve buna uygun şekilde hızla harekete geçilmektedir.
· TAKIM KOÇLUĞU

Kurum içindeki takımların birlikte gelişmelerini, daha uyumlu çalışmalarını ve verimli sonuçlar almalarını sağlayacak bir çalışmadır. Bu program boyunca takım üyeleri yaratıcı çözümler üretme becerisini kazanmaktadırlar.

· SATIŞ KOÇLUĞU
Satış ekiplerinin kendilerine özgü ve hedeflerine odaklı farklı bir yaşamları vardır. Satış koçları, satış yöneticilerinin ve ekiplerinin hedeflerine ulaşmak için ihtiyaç duydukları aşamaları birlikte belirlemek, çizdikleri yola sadık kalarak bu aşamaları en verimli biçimde geçirmek amacını güden koçluktur.

· GİRİŞİMCİLİK KOÇLUĞU

İş kurma aşamasında olan veya mevcut işini sağlıklı bir şekilde kurumsallaştırmayı ve büyütmeyi amaçlayan kişilere hedeflerine ulaşmak için hangi becerilerini nasıl geliştirecekleri konusunda verilen koçluk hizmetidir.
· KARİYER KOÇLUĞU

Yaptıkları işin kendileri için uygun olup olmadığını sorgulayan veya hangi mesleği seçmesi konusunda soru işaretleri olan kişilere verilen hizmettir. Bu çalışma kişilerin kendi yetkinlikleri konusunda bilinçlenmelerini, eyleme geçmek için cesaretlenmelerini ve bunun için ihtiyaç duydukları yol haritasının oluşturulmasını sağlamaktadır.

· YAŞAM KOÇLUĞU

Kişilerin yaşamlarını daha anlamlı kılacak, hayat kalitelerini yükseltecek bir çalışmadır. Dengeli bir yaşam kurmak, hayatını eğlenceli bir yolculuk haline dönüştürmek, yaşamında tatmin olmak ve potansiyelini ortaya çıkarmak isteyen kişilere verilen koçluk hizmetidir

· AİLE KOÇLUĞU

Toplumun en küçük ama en önemli yapı taşı olan aileler için bireysel ve kimi zaman aile üyelerinin birlikte katıldığı programlarda hedef aile içi etkin bir iletişim yönteminin geliştirilmesidir. Ayrıca anne baba olmak konusunda önemli farkındalıkların oluşturulması ile yetkinliklerin arttırıldığı koçluk programıdır.
 
Paylaşım için teşekkürler...
Aslında yönetici koçluğu kısaca; yöneticilerin performanslarını geliştirmek ve başarı kaydedenler için destek sunmaktır. Başka bir deyişle kurumsal başarıda bireysel katkıyı artırmaktır.
Farklı bir bilgi de ben eklemek isterim. Kariyer istiyorsak ya da kariyerimizi sağlamlaştırmak , başarı elde etmek istiyorsak olaya bir yerlerden başlamak şart. Mesela; aynı alanda eğitim, koçluk ve danışmanlığın/mentorluğun birlikte alınması ile değişim süreci meydana gelir. Önce bilgi eksiğimizi kapar (eğitim) sonra onu kendi hayatımıza, kişiliğimize uyarlar (mentorluk/danışmanlık) ve sonunda bunu hayatımızın sürekli bir parçası/alışkanlığımız haline getiririz (koçluk).

Bu da benden bir bilgi olsun ... Sana da kolay gelsin :)
 
Geri
Üst