Saçlarda Sirke ve Bitlerden Kurtulma Yolları...

T

TİTAN

Forum Okuru
Saçlarda Sirke ve Bitlerden Kurtulma Yolları...
bitlerden kurtulma yolları sirkeden kurtulma yolları bitten sirkelerden
saçlarda sirke, bit, kurtulma yolları, korunma yolları, nasıl temizlenir, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz

bit-1c8.jpg



Sevgili melekler,
Özellikle çocuklarımızın okul ilköğretim dönemlerinde mutlaka bir bit salgınıyla karşı karşıya kalırız.Bu durumda ne yapmak konusunda bazı bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum..

Saç bitleri insan saçında yaşayan ve üreyen çok küçük , kanatsız, günde 2-8 kez kan emerek beslenen gri böceklerdir. Sirke denilen yumurtaları görmek bitin kendisini görmekten daha kolaydır ve genellikle enseye yakın, kulakların arkasında ve başın arkasında saç tellerine tutunmuş halde bulunurlar. Sirkeler kir veya kepek gibi yıkanarak temizlenemezler. Önce etkili bir ürün ile öldürülmeli, sonra bu amaç için yapılmış ürünün kutusundan çıkacak olan özel bir tarak ile saçtan temizlenmelidir.

Saç biti insan vücudu dışında yalnızca 48 saat yaşayabilir ve evcil hayvanlar üzerinde yaşayamaz. Sirkeler ise insan vücudu dışında kumaş ve battaniye üzerinde 10-15 gün canlı kalabilirler.

Bitlenmeyi gösteren ilk ipucu sık sık kafa derisinin ka şınmasıdır. Biti tespit etmek ve yayılmasını engellemek amacıyla, ensenin arka kısmındaki ve kulak arkasındaki saçlar dikkatle incelenmelidir. Bitler ışıktan kaçtıkları için, yalnızca saç kılına yapışmış küçük beyazımsı, oval yumurtaları (sirkeleri) görebilirsiniz.


bit2-14a.jpg



Bitlerden nasıl kurtulunur?
1- Bitlerden kurtulmak için bitleri öldüren bir madde kullanmak gereklidir.
2- Bunun için gerekli maddeleri doktorunuz veya doğrudan eczane aracılığıyla edinebilirsiniz.
3- Bitten arındırma müdahalesi küçük bir bebek veya çocuk üzerinde veya hamilelik ve emzirme döneminde yapılacaksa mutlak suretle bir doktora danışılmalıdır.
4- Doktordan veya eczaneden edindiğiniz ilaçlı maddeyi kullanmadan önce paket içeriğindeki prospektüsü baştan sona mutlaka okuyunuz ve talimatları birebir uygulayınız. Ancak bu şekilde etkili bir sonuç almak mümkün olacaktır.
5- Saç ne kadar kısa olursa müdahale de o denli kolay ve sonuç da o kadar başarılı olacaktır.
6- Baş yıkanırken son durulama suyuna mutlaka belli miktarda sirke karıştırılmış olmalıdır. Karışım 5 birim suya karşılık bir birim % 6’lık yemeklik sirkeden oluşmalıdır. Sirkenin, bit yumurtalarının (bit sirkesi) saça tutundukları maddeyi yumuşatma özelliği bulunmaktadır. Şifalı Bitkiler
7- Baş yıkandıktan sonra saçlar tırnak aralıkları çok dar olan özel bir tarak ile defalarca ve dikkatli bir şekilde taranarak sirkeler ayıklanmalıdır.
8- Bu işlemlerden sonra saçlar bit sirkesi açısından dikkatle incelenmelidir. Anti-bit ilaçlarının yanlış kullanımı, bit sirkelerinin hayatta kalması anlamına gelebileceğinden bitlerin bir iki hafta sonra tekrar ortaya çıkması söz konusu olabilir.
9- Tüm parazitlerden tam olarak kurtulabilmek için, ensenden başlayarak saçlar öne doğru küçük demetler halinde bağlanmalı ve diplerinde bit sirkesi olan kesimler dibe yakın yerden olacak şekilde kesilmelidir. Bu yöntem çok zaman alıcı olsa da, oldukça işe yarar.

Uygulama Hataları Nelerdir?
1- Yağlı durumdaki saça ilaçlı maddeyi kullanmayınız, etkisi yetersiz kalacaktır.
2- Uygulamadan önce saçı yağlandıracak şampuan veya solüsyon kullanarak saçı yıkamayınız.
3- Saçı iyice kurulayınız. Islak saç ilaçlı maddeyi incelterek etkisinin azalmasına neden olmaktadır.
4- Kalıcı ve güvenli bir uygulama olması açısından tüm prosedür 8 gün sonra tekrar edilmelidir. Çünkü hayatta kalmış olabilecek bit sirkeleri bu zaman zarfında larvaya dönüşmeye başlamaktadır.
5- Bitleri yok etmeye yönelik bu uygulama, bitin gelme ihtimali olan tüm ev halkı gibi yakın çevresindekileri de kapsayacak şekilde ve mümkünse aynı zamanda yapılmalıdır.
6- Başarılı bir müdahalenin ardından, özellikle çocuklar belirli bir zaman boyunca düzenli olarak kontrol edilmelidirler. Çünkü yapılan bu uygulama yeniden bit bulaşmasını önlememektedir.
7- Bit bulaşmış veya bitlerden tam olarak arındırılmamış kişilerle yakın temas kurulması, bitlerin tekrar bulaşmasına neden olacaktır. Bitlerin tekrar bulaştığının tespit edilmesi halinde, bitten arındırma uygulaması tekrar yapılmalıdır.
8- İşin en önemli kısmı, bitlerin kaynağının tespit edilmesidir. Öğretmenin veya velilerin bilgilendirilmesi oldukça önemli bir adım olacaktır.

Kullanım eşyaları ve çamaşırlar:
Çoğunlukla bitlerin geldiği yerle doğrudan teması olan eşyalar ve çamaşırlar bitleri veya bit sirkelerinin barındırmaktadır.
Tarak, saç ve elbise fırçası, toka, saç lastiği gibi saç süsleri: İyi bir şekilde temizlenmelidir (örneğin, bit şampuanı ile).
El bezleri, çamaşırlar ve nevresimler, giyim eşyaları, tüylü küçük oyuncaklar birer potansiyel taşıyıcı olabilirler.
En uygun bitten arındırma yöntemleri:
1- Çamaşırlar ya kaynatılarak veya en az 60 °C’de yıkanarak
2- -10 °C ila -15 °C’de bir günden fazla tutarak
3- Ağzını iyi bir şekilde kapatma imkanı olan bir naylon poşetin içinde dört hafta boyunca kapalı tutmak. Bu şekilde bitlerin ölmeleri ve sonradan çıkacak olan larvaların da açlıktan ölmeleri sağlanmaktadır.
4- Odaların, mobilyaların, kitap veya defterlerin bitlerden arındırılmaya çalışılması boşuna bir çabadır ve gereksizdir. Genel olarak bu tür bitlerin her 2 ila 3 saate bir kan emmeye ve aynı zamanda insan vücudunun yaydığı sıcaklığa ihtiyacı vardır. Bu nedenle bitlerin kendi istekleriyle insan dışında bir yere gitmeleri mümkün değildir. Ancak çok güçlü bir bit salgını söz konusu olduğunda yerlerin ve kumaş kaplı koltukların dökülmüş saçlardan iyice temizlenmesi yararlı olacaktır.

 
bilgiler için tşk canım malesef okullarda birinde oldumu herkese dağılan bi canlı bizim oğlanda olmuştu da şampuan alıp temizlemiştim allahtan her şeyin bi çözümü var :D:D
 
ŞU ANDA YAZILANLARI DİKKATLİCE OKUDUM BİRAZDAN 6 YAŞINDAKİ KIZIM ÜZERİNDE UYGULİCAM BİRAZ UGRAŞLI İŞ AMA KURTULUR KIZIM BU SİRKELERDEN DİYE UMUT EDİYORUM..:))
 
Kızım Ayşen, bitlendi ben de bir çözüm buldum. Eşimin traş kopugunu kafasına sıkıp yıkadım sadece olu sirkeler kaldıyada sacinizi sifira vurun gitsin hic ugrasmayin benden soylemesi
 
bence bitli olan kız ise saçını sıfıra değil de az bişey kesilmeli ama erkek ise kesilmeli bi de bu yöntemler işe yaramazsa paranit kullanmalısı ben de bitlenmiştim ama paraniti koydum 1 saat beklettim sonra da tarağıyla taradım hiç bişey kalmadi yha sen de dene tavsiye ediyorum ben
 
10 yıldır bu bitlerle savaşıyorum her şeyi denedim hemen hemen . traş kopügü gaz yagı bit ilaçları saatlerce ince uçlu tarakla tarammayı . bitler bitti ama hala sirkeler var o kadar zorki neren bulaştı bilmiyorum annem babam çok ugraştı kurtulmam için bit ilaçlarına yatırdıgımız paranın haddi hesabı yok 1.000 fazla belki hiç yok çaresi lütfen yardım ednin yeter kurtulayım nolur cvp yazın
 
Demek ki tam temizliyemiyorsunuz, öncelikli olarak eczanelerde avrupa bit ilaçları var sprey şeklinde sıkıyorsunuz taragi ile tarayip yıkıyorsunuz 1 hafta sonra bir kez daha uyguladığinizda sorun çözülüyor. Alternatif olarak limon kolonyasi ile bir uygulama yapabilirsiniz. Sirke limon kolonyasindan kaçar. Ama Ecz. Satılan ürünler her zmn kökten çözümdür. Kolay gelsin.
 
MERHABA . BIZ 4 KIZ KARDESIZ. 3 HAFTADIR BITLERLE UGRASIYORUZ . HER BIT SAMPUANINI DENEDIK SONUC GOSTERMEDI.SONRA BU COZUMU BULDUK . ONCE KOLONYAĞI ILE SACLAR IYICE ISLATILIR. SONRA TRAS KOPUGU ILE SACIN HER TARAFINA EKSIKSIZ SURULUR. SAC, TRAS KOPUKLU 40 DK BEKLETILIR. SONRA BIT TARAGIYLA TARANIR. ( BITLER GELIYOR EN AZ (HER TARAYISTA) 10 TANE ) SONRASINDA SAC YIKANIR. BITLERDEN KESIN COZUMM.

HER SADECE SIRKE VARSA KWELLADA LOSYON (4,50 TL) KULLANARAK SIRKELER FELC OLUYOR :)
 
Merhabalar, ben 8.sınıf öğrencisiyim. 4 aydır falan bitlerle uğraşıyorum . Aslında uğraşamıyorum arkadaşlar . İlk başlarda bit değildir diye fazla önem göstermedim . Yenilerde annem baktı bir saç telimde beşi geçik sirke var , bitlerde var. Ya yalvarırım yardım edin . Ama asla saçımı kestirmem yani .
 
1 bucuk yildir bu dertle ugrasiyorum ama hic bir cozum bulamadim temizliyorum 2 gun veya 1 hafta sonra eskisi gibi bittlliiyimm ne olursunuz yardim edin nisanliyim evlenicemm ama hala bu illettenn kurtulamiyorum siz kurtulmussunuz ama ben ayniyim of ya ben nezaman Kurtulacagim :(:(:(
 
Geri
Üst