Kadınlar neden çok konuşur?:)

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Kadınlar neden çok konuşur?:)
Böyle bir konu açılmışmıydı bilmiyorum ama merak ettim gerci araştırdım ama sizin fikirlerinizi almak istiyorum acaba kadınlar neden erkeklerden fazla konuşur hatta bazı zamanlar erkekleri artık yoldan çıkarır :D:D Gerçi ben sessiz bir bayanım ama yeri geldiğinde ben de cok konuşurum yani hahaha hadi bakalım melişler bekliyorum topiğe sizde paylaşın fikirlerinizi bu kadınların derdi neymiş öğrenelim hahaha

hayret-kadin_2Vo.jpg
 
Bende çok fazla konuşan biri değilimdir günlük hayatta.
- kendilerini göstermek için, bende varım demek için, sıkıntıdan, bunalımdan çok konuşuyor olabilirler.
 
Yada evliyse kocalarının başının etini yiyip kurtulmak için :D:D
 
lavınya kadınlar cok konusur cunku onları cıleden erkekler vrdır hayatlarında hahaha ınan bna dogru tespıtım cevremdekılerı gozlemlıyorum hepsınn altında bu neden yatıyor bnde konusurm ama dırdırcı degılm sadece bayan tribimdir:D:Dkoçişe cok ıyı trip atarm
 
- Kadın üzüntülü olduğunda kendini iyi hissetmek için konuşma eğilimindedir. Erkek ise susmayı tercih eder.

2- Kadın yüksek sesle düşünür. Ne söylemek istediğini yüksek sesle araştırır.

3- İçtenlik ve paylaşımcılık hisleri kadını konuşmaya iter. Yakınlık ve yalnız olmama isteği konuşma ihtiyacını arttırır.

4- Kadın bilgi paylaşımı için konuşur. Erkek için ise konuşmak sadece bilgi aktarma işidir.

Konuşmada Zamanlama

Karşı cinsle ilişkilerde herkesin sessiz bir zamanı olmalıdır. Kadın erkeği keyifsiz gördüğünde onu ısrarla konuşmaya zorlarsa beklemediği bir tepki ile karşılaşabilir. Erkek kabuğuna çekilip sorununu kendi kendine çözmeye çalışırken eşinin ona yardım etmek istemesini yetersizlik gibi düşünebilir. Kadın üzüntülü iken gereksiz konuştuğunda erkek onu terslerse sevilmediğini ve değersiz olduğunu varsayacaktır. Oysa erkek sadece eşini dinlediğinde onun gevşediğini görecektir.

Kadının üzüntülü iken eşine sessiz zaman tanıması, erkeğinde eşi üzüntülü iken onu anladığını hissettirmesi iletişimi sağlıklı hale getirmeye yeter.

Erkek suskun veya stresli, kadın çok konuşkan yada üzüntülüyken onda yanlış yapıyorsun hissini uyandırmak en büyük iletişim hatasıdır.

Erkek ve kadın birbirlerini ego doyumlarının tek aracı haline getirdiklerinde muhatapları ruhlarının bile kontrol edildiği hissini duyabilir. Halbuki kendini özgür hissedemeyen kişinin mutlu olması çok zordur.
 
tamam bi alıntı daha yapayım:)ABD'li bilim adamlarının araştırmalarına göre kadınların daha fazla konuşmalarının nedeni, beyinlerinin iletişimle ilgili kısmının erkeklerinkine oranla altı yıl erken gelişmesiymiş...
 
Geri
Üst