Arabayı kim buldu, Arabanın icadı

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Arabayı kim buldu, Arabanın icadı
arabayı kim icat etti ilk otomobil nasıl ve kim tarafından icat edilmiştir ilk otomobili nasıl ve tarafından edilmiştir otomobil kısaca
Arabayı kim buldu, Arabanın icadı, Arabanın icadı hakkında bilgi, Araba nasıl bulundu, Arabayı ilk kim buldu, Araba ne zaman bulundu hakkında ki tüm sorular ve cevaplar burada!


Eskiden, araba sahibi olmak, oldukça zor ve lüksdü. Zira günümüz de dar gelirli ailelerden tutunda maddiyatı iyi oaln ailelere kadar, her ailenin bir yada birden çok arabası var.

Peki siz Melek'ler, bindiğiniz arabanızı yada arabalarınızı kim hangi tarihte icad etti, hiç merak ettiniz mi? O halde buyrun Melek'ler:)

84d70015a2e137.jpg


Arabanın icadı hakkında bilgi, Araba nasıl bulundu, Arabayı ilk kim buldu, Araba ne zaman bulundu

1769 yılında Nicholas Cugnot adındaki soylu bir Fransız’ın çalışmalarını esas alabiliriz. Bir makineyle kendiliğinden çalışan (yani insan gücünün uygulanmasına gerek göstermeyen) ilk kara taşıt aracı,söz konusu kimse tarafından tasarlanmıştı. Cugnot,tasarısını üç tekerlekli ,çok büyük bir buhar kazanından sağlanan güçle çalışan buhar makineli bir araba şeklinde gerçekleştirdi. Bu vasıta saatte yaklaşık olarak 4. 5 kilometre yol alabiliyordu. Her 20 kilometrede bir kazanın doldurulması gerekiyordu.
1789 yılında, Oliver Evans adında bir Amerikalı, kendiliğinden hareketli ilk taşıt aracı için ilk Birleşik Amerika patentini aldı. Bu araç dört tekerlekliydi. Arka tarafındaki pedallı tekerlekler, hem karada hem de suda hareket edebilmesini sağlıyordu. Ağırlığı ise 21 tondu.
Bunu izleyen 80 yıl boyunca, başka mucitler de aynı doğrultudaki çalışmalarını sürdürdüler. Gerçekleştirilen tasarıların çoğu buharlıydı. Ayrıca birkaç tane de elektrikle çalışan model yapılmıştı. Bunlarda büyük akümülatörler vardı.
Daha sonra, 1880 yılında, otomobilin bugünkü halini almasında esas olan iki icat ortaya kondu. Söz konusu icatlardan biri içten patlamalı motordu. Öteki icat ise pnömatik, ya da havayla dolu tekerlekti.
Benzinle çalışan ilk otomobil,1887 yılında Gottlieb Daimler adındaki bir Alman tarafından yola sürüldü. Birleşik Amerika’da, Frank ve Charles Duryea adında iki kardeş 1892 ve 1893 yıllarında benzinle çalışan Amerikan otomobillerini yaptılar. İki kardeşin yaptıkları otomobiller “atsız araba” diye isimlendirilmişti. Gerçekte, bunları izleyen bütün ilk dönem Amerikan otomobilleri hemen hemen birbirinin benzeriydi. Kimse tamamen farklı bir modelde otomobil tasarlamak gereğini duymamıştı. Bütün yaptıkları, değişik zaman aralarıyla bir transmisyon kayışı eklemek veya arka tekerleklere hareket sağlayıcı zincir düzeni uygulamaktı. Ancak sağlamlık ve rahatlıklarına da dikkat gösterilmesi sonucu, otomobiller daha güvenilir taşıt aracı olmak, daha iyi yol yapabilmek niteliklerini kazandılar.
 
arabayı kim buldu

arabayı kim buldu
Yararlı konu paylaşımınız için teşekkür ediyorum.
 
dfghı

Arabayı kim nasıl icat etmiştir ?
 
öff benim çok kısa otomobil icat edilmese ne olurdu diye kısa ama ben nasıl yapacağım nolur yardım edinn
 
Yahu teşekkürler ya yemin ederim sabahtan beri kısa bir yer arıyorum ellerinize sağlık :p
 

Benzer Diğer Konularımız !

Geri
Üst