duvar kaplamalarında 2012 modası

tesadüf

Yeni Üye
Üye
duvar kaplamalarında 2012 modası
2012 duvar kağıdı modası
Duvar kağıdı örnekleri


Bu sene duvar kağıtlarıda parlaklıkları ile göz dolduracak. Heryer ışıl ışıl ne güzel. Yeni duvar kağıtları hakkında bilgi almak için doğru yerdesiniz meleklerim.

19.JPG-5c.jpg


Yeni sezonda döşemeliklerde parlak kumaşlara dönüş dikkate çekiyor. Perde ve döşemeliklerde parlak dokular, döşemelikte özellikle parlak kadifeler tercih ediliyor. İpek üzeri brodeler, altın veya gümüş ipliği kullanılarak zenginleştirilmiş. Tüllerde değişik ipliklerin beraber dokunması ile farklı dokular elde edilmiş, devore (desenlerin mum ile kaplanmasından sonra asit ile yakılması) tekniği ile desen verilmiş.
Kabartılı dokulu kumaşların ön planda olduğu sezonda ipek veya tül gibi ince kumaşların üzerine kalın ve büyük brodelerin işlenerek altın veya gümüş baskılarla tamamlandığı görülüyor. İpeklerin ve tüllerin üzerine brode ile beraber çeşitli boncuklar işlenerek değişik havalar yaratılmış.
Kraliyet ve asalet sembolleri kumaş ve duvar kaplamalarında çok sıklıkla kullanılıyor, hatta eski kral, soylu ve padişahların kıyafetleri, perde ve döşemelik kumaşlarına benzer kumaşlar dikkat çekiyor. Duvar kaplamalarında da parlak dokular öne çıkıyor. Çoğunlukla ipek, keten, nonwoven ve mica dediğimiz taş dokulu duvar kaplamaları görülüyor.
 
duvar kağıtları ne kadar kullanışlı acabaa yani çocuk odasını yapsamm sonra kaldırmakta sorun olurmuu hiç bilgimyok ama çokta seviyorumm desenelrini falann
 
Geri
Üst