Karpuz çekirdeğinin faydaları nelerdir?

BeyazMelek

Daimi Üye
Karpuz çekirdeğinin faydaları nelerdir?
Bu konu; karpuz çekirdeğinin faydaları hakkında bilgi vermektedir


Yaz aylarında kavun ve karpuz bir numaralı öğünümdür diyenler için sevindirici bir haberimiz var. Karpuzu olduğu gibi yani çekirdekleriyle tüketirsek vücudumuz için bulunmaz bir nimet olduğu ifade edildi. Eğer sizde benim gibi karpuz yerken çekirdeklerini ayırıyorsanız bu konumuzu okuduktan sonra asla ayırmayacaksınız :D:D
karpuz-cekirdegi-199.gif
Yemekten sonra yenilen karpuzun şişkinliğe ve hazımsızlığa yol açtığını söyleyen beslenme uzmanı Selma Uçar, karpuzun aç karnına ya da öğün aralarında çekirdekleriyle yenilmesini öneriyor. Uçar, karpuzun bu şekilde tüketilmesiyle böbreklerden kalbe birçok fayda sağlayacağını aktarıyor.


Karpuzun en kıymetli kısmının çekirdekleri olduğunu vurgulayan Uçar, ancak birçok kişinin çekirdeklerini çıkararak karpuzu tükettiğini, bu davranışın ise karpuzun faydasını azalttığını belirtiyor. Karpuz çekirdeği içinde bulunan 'cucurbocitrin' adlı maddenin kan basıncını düşürmeye yardımcı olduğunu dile getiren Uçar, "Bu nedenle karpuzu çekirdekleriyle birlikte ve çekirdekleri dişlerimizle kırarak tüketmeliyiz. Çekirdekleri kırıldığında yararı artıyor. Karpuz çekirdeğinin mideyi ağrıttığına dair yanlış bir söylenti var. Çok çok aşırı tüketilmediği takdirde karpuz çekirdeğinin mideye hiçbir zararı yoktur. Ayrıca karpuzun içindeki 'likopen' maddesi de kalbi enfarktüsten koruyor." diyor.
 
Vay be kalp hastası olan ben ve kardeşim bundan sonra öyle tüketicez söz:)Meleğim ben karpuz çekirdeğini evimden eksik etmem en sevdiğim çerezdir .Bittimi krizi geliyor,çayı onsuz düşünemiyorum :)
 
Geri
Üst