Sandviç Ekmeği Yapımı

narçiçeğimm

Daimi Üye
Üye
Sandviç Ekmeği Yapımı
Bu konu;sandvinç ekmeği yapımı hakkında bilgi vermektedir.




Melekler! Sosisli,peynirlisi ve sucuklusu ve daha bir çok çeşidiyle, gerek çocuklarımızın, gerekse bizlerin severek yediğimiz sandvinç hazırlarken, sandvinç ekmeğini çoğunlukla marketlerden alırız.Ama ben kendi sandvinç ekmeğimi kendim yaparım deyipte sandviç ekmeği nasıl yapılır bilmeyen meleklerimiz için,sandvinç ekmeği yapımını hamur işleri bölümümüzde hamarat meleklerimiz için paylaştım kolay gelsin şimdiden.


sd1-25.jpg

SANDVİÇ EKMEĞİ


7 su b. un
1 pk. yaş maya
1 su b. süt
1 çay b. sıvıyağ
1 yumurta
1 çorba k. toz şeker
1 çorba k. tuz
aldığı kadar su
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta
susam

sd2-3c.jpg



HAZIRLANIŞI:Unu karıştırma kabına alıyoruz ve ortasını açarak mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sıvıyağı döküyoruz, yumurtayı kırıyoruz. Az ılık su döküyoruz.Unun üzerine de şekeri ve tuzu serpiyoruz. Ortaya sütü azar azar ilave ediyoruz. Ortadan mayayı eriterek yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar iyice yoğuruyoruz. Ele yapışmaması için az un ilave edebiliriz.


Hamurumuzun üstünü kapatıp, yarım saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.Hamurdan 14 beze koparıp yuvarlıyoruz. Tezgah üzerindeki bezeleri elimizle ileri geri yaparak sandviç ekmeği şekli veriyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Susam serpiyoruz.Eğer öncesinde mayalandıramadıysak tepside mayalanmaya bırakabiliriz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
 
Geri
Üst