Jako Papağanım Paşa İle Tanışın Kızlar:)

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Jako Papağanım Paşa İle Tanışın Kızlar:)
bu yazı jako papağan resimleri ve bakımı ile ilgili bilgilere yer vermektedir.

birkaç gün önce eşim tarafından çok değişik bir hediye aldım. Aslında normalde hayvanları sevsemde bir o kadar korkan biriyim. Ama eşim bu hediyeyi aldığında söylediği cümleler beni çok etkiledi. Jako papağanlar yaklaşık 120 sene yaşıyormuş ve papağan cinsleri arasında en fazla kelime konuşan ve eğitimi daha kolay papağan cinsiymiş.

Adını paşa koydum. O benim gönlümün paşası olacak. çünkü eşimle ona öğrettiğimiz kelimeleri o bize söyleyip aşkımızı bize şakıyacak:dp8:

Şu an benim başucumda bize yoldaş oluyor. ben konuştuğumda beni bir dinleyişi var inanamazsınız. Korkularım yerini sevgiye bıraktı. Çok tatlı birşey bu paşacık. İlk başta bu hediyeyi yadırgasam da şu an çok anlamlı bir hediye olduğunu düşünerekten aşkıma minnet duyuyorum.

Şu an paşa da bizi tanıma aşamasında biraz ürkek davranıyor ama korkutmamak lazım çünkü papağanların korkudan kalp krizi geçirerek öldüğünü biliyormuydunuz? Jako papağan bakımı hakkında bilgileri sizlerle daha önce paylaşmıştım.

Hadi bakalım paşam şimdi ablacık ve teyzeciklerinle tanışma zamanı geldi. :dans:


pasa3-194.jpg



bak sen şu paşaya nasılda poz vermiş doğuştan medyatik annesi gibi:D:D

pasa2-24.jpg



pasa1-140.jpg


Maşallah diyin kızlar paşama:D
 
Merhaba paşa ben senin deyzen Beyza Melekler mekanının adminiyim:hhh:Ayrıcada tanıştığımıza çok memnun oldum:D
Bak paşacım gün içinde sadmin mawi admine hangi aşk sözlerini fısıldıyor bize anlat olarmı ?Sen bir papağansın kelimeleri tekrar edersin lakin Sadminin ,Mawi için yüreğinden geçenleri okuyamazssın,sadminin mawiye attığı bakışların manasını çözemessin.

f0rytz-39d.jpg


Benim iki gözüme iyi bak paşam:D

bluerose-13.jpg
 
Mawim paşa çok tatlı, Rabbim sevginizi daim etsin Paşa'yı da aşkınıza şahit kılsın :) bu aralar eşimde de papağan merakı var paşayı görür görmez ben de istiyorum diye tutturdu resmen :D:D
Paşa Beyza teyzenden komutları aldın bak haberleri senden alacağız :)
 
Ayh sağolun kızlar:D:D paşam şu an yanıbaşımda sadmin paşada ömrümün yüreğimin paşası, batu, doğuş ömer elif onlar ciğerimin paşası:)

Beyzam jestin muhteşemdi çok saol bacım Allah razı olsun. Beyazım, titanım çok sağolun canlarım. Beyaz eşin düşünürse jako papağan düşünsün çünkü papağan cinsleri içinde en akıllı ve kelime haznesi geniş olan gri jako papağanlar.
 
İnanmazsın bugün alışverişten dönerken petshopta paşanın ikizini gördüm, aman yarabbi o ne güzel sesler çıkarıyor öyle, sizikinin tıpkısının aynısı, bir de dışarı çıkarmışlar hava güzel diye, zaten sesi dikkatimi çekti de dönüp baktım :D:D Gittim karşısına dikildim vallahi, seyrettim :D:D Sordum paşayı tanıyor musun diye bana yandan yandan dik dik baktı hahaha
 
İnanmazsın bugün alışverişten dönerken petshopta paşanın ikizini gördüm, aman yarabbi o ne güzel sesler çıkarıyor öyle, sizikinin tıpkısının aynısı, bir de dışarı çıkarmışlar hava güzel diye, zaten sesi dikkatimi çekti de dönüp baktım :D:D Gittim karşısına dikildim vallahi, seyrettim :D:D Sordum paşayı tanıyor musun diye bana yandan yandan dik dik baktı hahaha

:D:D ya bu paşada kadından iyi anlıyor ben konuşunca nasıl şakıyor bilemezsin hahaha titan bunların bir ıslık çalışı var dersin geçerken biri sana laf atıyor:D:D acaip konuşuyorlar geçen youtubeden izledim jako papağanlarla ilgili görüntüler eşimle gülmekten öldük. Ya nasıl konuşanlar var görecen hatta içlerinde tekbir getiren bile vardı dur bakalım bizim paşa ne zaman şakımaya başlıcak ama benim sesime odaklanıyor bak sen annesi ona neler öğretecek hahaha
 
maşallah çok tatlı paşa yaaa ama tehliikeli valla evin sırlarını eve gelenmisafirlerle paylaşabilir hahahahah özellikle beyaz melek ve beyzaya dikkat papapzari gibi ler onlardan bişey kaçmaz :)

demek oluyorki paşanın yanında uslu duracaz hahaha beyza ve beyaz teyzoşları sizin içinde bişey öğretecem ama şimdilik bana kalsın öğreteceğim şeyler:D:D hele bi şakısın bebeğim annesinden çok şey öğrenecek:D:D
 
Geri
Üst