gebelik testi negatif çıksa da gebe olabilirmiyim

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
gebelik testi negatif çıksa da gebe olabilirmiyim
Melekler, gebelik testi negatif çıktığı halde gebe olduğunu sonradan öğrene var mı acaba? Bu testler de yanılabilir mi ?
 
Sayın misafirimiz,
Eczaneden aldigimiz gebelik testleri negatif cikmasina ragmen hamile olunabilirmi sorusunun cevabı, tabiki olunabilirdir.


Bazı durumlarda test negatif olmasına rağmen bir süre daha beklendiğinde hafif bir çizgi ortaya çıkabilir. Bu şüpheli sonucu belirtir. Ya hamile olmanıza rağmen hCG değeri testin saptayabileceği düzeylere ulaşmamıştır ya da hamiel değilsinizdir ancak test reaksiyon vermektedir. Her iki durumda da testin 1-2 gün sonra tekrar edilmesi ya da kanda gebelik testi yapılması uygundur. İdeal olan testin kullanma kılavuzunda belirtilen zaman sonrasında sonucu yorumlamaktır.

Test neden hatalı sonuç verir?
Testin hatalı negatif sonuç vermesinin temel nedeni duyarlılığının kandaki düşük düzeydeki hCG değerlerini saptamaya yetmemesidir. Testin erken yapılması bunda en önemli faktördür. Testin bozuk ya da son kullanım tarihinin geçmiş olması da bir diğer etkendir.

Hatalı pozitif sonuçlar ise daha nadir görülür. Bu gibi durumlarda bazen idrardaki başka bir hormona (örneğin LH) çapraz reaksiyon gelişebilir. Bir başka neden de kimyasal gebeliklerdir. Çok erken dönemde test pozitif çıkmasına rağmen daha sonra klinik olarak gebelik fark edilemeden embryo canlılığını yitirir ve kan hCG değerleri düşmeye başlar.

İnfertilite tedavilerinde yumurta çatlatmak amacıyla yapılan hCG enjeksiyonları sonrasında da hatalı pozitif sonuçlar görülebilir. Bu nedenle test son hCG enjeksiyonundan 10-14 gün sonra yapılmalıdır.

Testin hatalı pozitif sonuç vermesi oldukça nadirdir.Bu nedenle pozitif sonuç varlığında ek incelemeye gerek duyulmazken negatif olması mutlaka gebe olunmadığı anlamına gelmez .
 
buyuk ıhtımalle hamıle degılsınız yanılma payı cok az hatta reglınıze bır ıkı gun kala bıle hamıleysenız cıkabılıyor o nedenle eger gecıkme varsa ve testte cıkmamıssa uzulmeyın umıtlenmeyınde
 
buyuk ıhtımalle hamıle degılsınız yanılma payı cok az hatta reglınıze bır ıkı gun kala bıle hamıleysenız cıkabılıyor o nedenle eger gecıkme varsa ve testte cıkmamıssa uzulmeyın umıtlenmeyınde

24Eylülde adet olduktan sonra 5kasımda adet oldum. Adetim 12.günü gecikmeli olarak geldi ve normal seyrinde idi. Ancak adetimden 2gün önce sol kasık ağrısı ve akıntıda artma yaşadım adetim olunca herşey eskiye döndü normalim ama aklıma takıldığı için 2gün önce miratech gebelik testi yaptım ve sonuç negatifti buna rağmen hala gebelik mümkün müdür ?
 
Ben iki gün önce kanda gebelik testi yaptırdım sonuç negatif adet günümm düzensiz agrim var belim ve karnimda mide bulantım var ve hamile olduğumu hissediyorum yanılma yada geç döllenmeden negatif cikarmi
 
Yaşadığınız septomlar sadece gebelik kaynaklı olmaz. Bir çok sağlık koşulu bu septomlara neden olabilir. HCG testiniz negatif çıkmış bu durum da gebelik söz konusu olmaz. Adet günlerinizin düzensiz olduğunu belirtmişsiniz. Tedbiren 1 hafta sonra tekrar gebelik testi yapın.
 
Geri
Üst