kepekli ekmek mi yemeli beyaz ekmek mi

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
kepekli ekmek mi yemeli beyaz ekmek mi
Kepekli lifli falan bağırsaklara iyi geliyor da kepek te kansızlık yapıyormuş diye duydum, ne yiyeceğiz peki biz ? :S
 
Ülkemizde tüketilen beyaz ekmek yerine uzmanlar kepek ekmeğinin daha sağlıklı olduğunu savunuyorlar ve daha az kaloriye sahip olduğu fakat alışkanlıklardan zor vazgeçiliyor bunu hepimiz biliyoruz beyaz ekmek yerine kepek ekmeği yemek çok zor geliyor.

Biliyoruz ki günümüzde pek çok çeşit ekmek üretiliyor.Peki hangi undan yapılan ekmek vücuda daha yararlı oluyor. Normal un dediğimiz Buğday unu yani beyaz un, diğer unlar içerisinde en fazla kaloriye sahip olan undur.Mesala buğday unundan yapılmış ince bir dilim beyaz ekmek altmış dokuz kalori gelirken, ince bir dilim çavdar ekmeğinin kalori değeri altmış dır.

Bakın gördüğünüz gibi normal ekmekle çavdar ekmeği arasında çok büyük bir kalori farkı yok. Bunların yanı sıra bir de kepek ekmeği vardır ve kepek ekmeğinin kalori değeri diğerlerine göre daha azdır.Lezzet bakımından da beyaz ekmeğe oranla çok kötü değildir. Tercih edilebilir düzeyde lezzetlidir. İnce bir dilim kepek ekmeği kırk kaloridir.Diğer ekmeklere oranla daha düşük kaloriye sahip olan ekmek kepek ekmeğidir bunları göz önünde bulundurarak tercih yapmak sizin elinizdedir.

Öte yandan kepekli ekmeğin de kansızlık yaptığı konusunda bulgular vardır. Benim şahsi fikrim emin olduğunuz bir yerden yoğun çavdar ya da tam buğday ekmeği alıp, onu tüketmenizdir. :)
 
dogum yaptıgımdan berı kepeklı yıyorum daha beyaz ekmek yemedım ama çok kansızım :( oda var
 
Geri
Üst