Sperm koçu PRE-SEED hamilelik şansını artırıyor

Uzman SühaN

Administrator
Sperm koçu PRE-SEED hamilelik şansını artırıyor
Bu konu;pre-seed nedir,pre-seed gebe kalmayı kolaylaştırırmı hakkında bilgiler vermektedir

Doğal yolla hamile kalmayı destekleyen,sperm dostu bir vajinal jel pre-seed le bir çok çift gebelik elde etmiştir.Son yıllarda oldukça popüler olan pre-seed hakkında ki bilgileri daha önce sitemizde sizlerle paylaşmıştık.Preseed haricindeki tüm vajinal nemlendiricilerin, jellerin, yağlandırıcıların sperm ve embriyo üzerinde zararlı etkileri olduğu klinik çalışmalarla tespit edilmiştir. Preseed, içerdiği doğal Arabinogalaktan bitki şekeri sayesinde antioksidan desteği vererek, spermlerin hücre yapılarını güçlendirir. Bu sayede spermlerin daha güçlü bir şekilde, yumurtaya doğru olan yolculuğunda, onlara büyük destek sağlayarak, döllenmenin gerçekleşmesine yardımcı olur. Ayrıca, kadınlarda ovulasyon(yumurtlama) dönemlerinde serviks tarafından sümüksü bir sıvı (mukus) salgılanır. Bu sümüksü sıvı spermlerin rahimde kalmasını sağlamakta ve döllenmeye yardımcı olmaktadır. Preseed‘in pH dengesi bu sümüksü sıvıya en uygun yapıdadır. Bu sebeple doğal yolla hamile kalmaya yardımcı-destekleyici, benzeri olmayan bir üründür.Konuyla ilgili tüm merak edilenleri yazımızda bulabilirsiniz

P-2dd.jpg


Hem kadın hem de erkek için herşey yolunda ve yumurtlama zamanı olsa bile aylık gebe kalabilme şansı sadece yüzde 20-25. Bu oran bir yılın sonunda yüzde 85’e kadar çıkabiliyor. 2 yılın sonunda oran yüzde 90’a ulaşıyor. Hamile kalmada ilişki sayısının azlığı ya da çokluğu değil, yeterliliği önemli. Ama ideali nedir diye soracak olursanız, haftada 3 kez cinsel ilişki kurmak diyor uzmanlar. Normal yolla gebe kalmayı kolaylaştıran bazı taktikler de yok değil! ABD’de FDA (Gıda ve İlaç Dairesi) onayı alan bir jel, doğal yolla hamile kalmayı destekliyor. Türkiye’de de Sağlık Bakanlığı onayı alan bu vajinal jel, sperm dostu.


Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, çiftlerin yüzde 8-10’u kısırlık sorunu yaşıyor. Türkiye’de yaklaşık 2 milyon infertil (sıkır) kadın ve erkek var. Yüzde 11-12’sinin kısırlık nedeni açıklanamıyor. Stres, obezite, çevresel faktörler ve çağdaş yaşamın etkenlerinin gebe kalmayı zorlaştıran faktörler olduğu düşünülüyor.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Burcu K. Arslan’ın verdiği bilgiye göre, stres nedeniyle kadınlarda vajinal kuruluk, ağrılı cinsel ilişki (disparoni), zamanlı cinsel ilişkiye (timed intercourse) bağlı şikayetler gözleniyor. Vajinal kuruluk nedeniyle ilişki sayısında da sıkıntı yaşanıyor. Bu sıkıntıların üstesinden gelmek için kullanılan bazı vajinal jeller spermlerin hareketliliğine ve yaşamasına engel oluyor. Kadınlardaysa bakteri üremesi, mantar, kaşıntıya yol açabiliyor.


DOĞAL ORTAM SAĞLIYOR


ABD’den ithal edilen Pre-seed vajinal jel, cinsel ilişkiden 15 dakika önce uygulanıyor. Özellikle gebelik şansının yüksek olduğu yumurtlama dönemlerinde kullanılması tavsiye ediliyor. Dr. Arslan, “Yumurtlama dönemlerinde sümüksü bir sıvı salgılanır. Bu yapışkan sıvı, spermlerin rahimde kalmasını sağlayarak döllenmeye yardımcı olur. Vajinal kuruluk gibi şikayeti bulunanlarda bu sıvı yeteri kadar salgılanmıyor. Pre-seed, vajinaya tatbik edildiği zaman, vajina ve rahim ağzını kaplıyor. Böylece üreme sistemi tarafından salgılanan sıvı gibi hareket ederek, spermler için en doğal ortamı sağlıyor. Ürünün pH değeri, üreme sisteminin doğal değerine uygun. Hem pH değeri hem de büyük moleküllü bitki şekeri olan ana maddesi nedeniyle enfeksiyona yol açmıyor” diyor.


Jelin erkeklere etkisi farklı. Ana maddesi olan arabinogalaktan, doğal bitki şekeri olmasının yanında antioksidan da. Antioksidan etkisiyle spermi çevresel etkilere, sperm antikorlarına karşı daha da güçlendiriyor. Bitki şekeri özelliğiyle enerji sağlayarak, yumurtaya olan yolculuğunda sperme önemli ölçüde destek sağlıyor.


TÜM SORUNLARI ÇÖZMÜYOR


Dr. Arslan, jelin bütün kısırlık sorunlarını çözmediğini hatırlatıyor. Azoospermi (hiç canlı sperm bulunmaması), menapoz, hiç yumurta üretiminin olmaması, iki tüpün de tıkalı olması, ciddi rahim bozuklukları ve endometriozis hastalarında hamilelik sağlaması mümkün değil.
Araştırmalara göre Pre-seed vajinal jel, anlaşılmayan nedenlerle çocuk sahibi olamayan çiftlerde, sperm sayısı ve hareketlilik azlığı olanlarda, tek tüpün tıkalı olduğu hastalarda, polikistik over sendromu hastalarında, hormonal düzensizlik yaşayan kadınlarda yüzde 20 oranında başarılı. Dr. Arslan, “Ülkemizde tüp bebek başarı oranın yüzde 30-35 civarında olduğunu düşünürsek, ürünün başarı oranı hiç küçümsenecek bir değerde değil. Ciddi üretkenlik problemi, yaş sorunu (menapoz) olmayan çiftlere, aşılama ve tüp bebek tedavilerine başlamadan önce 6 ay süre ile bu jeli kullanmalarını, düzenli-yeterli sayıda cinsel ilişki öneriyoruz” diyor.


Bunları unutmayın


Gebelik birçok faktöre bağlı. Doğurganlık 25-27’li yaşlarda en yüksek seviyeye ulaşıyor. Özellikle 32 yaşından sonra inişe geçiyor. Biyolojik saat ilerledikçe kadının gebe kalma şansı giderek azalıyor. Yaşla birlikte yumurtalıklardaki yumurta sayısı ve kalitesi azalıyor. 20 yaşında bir kadın ile 21 yaşındakinin gebe kalma olasılıkları arasındaki fark çok büyük değilken, 30’lu yaşlarda bu fark daha fazla anlam kazanıyor. Doğal yolla gebelikte şansı artırmak için bunları deneyebilirsiniz:
  • Haftada ortalama 3 kez cinsel ilişkiye girin
  • Yumurtlamanın olduğu günlerde cinsel ilişki, gebelik şansını artırır.
  • Stres ve obeziteden uzak durun. Çünkü ikisi de hamile kalmayı engelleyen faktörler. Stres kısırlık vakalarında önemli bir faktör. Salgı bezlerini etkiliyor, bu nedenle hormonların salınımında problem oluyor. Obezite, doğurganlığı azaltmasa da yağ dokusundan salınan kadınlık hormonunun fazla olmasıyla yumurtlamayı baskılayabiliyor.
  • Çalışma saatlerinin uzaması, trafik stresinin yaşanması gibi koşullar, kadına yorgunluk olarak geri dönüyor. Yorgunluk da cinsel arzuyu azaltarak ve cinselliğe ayrılan süreyi kısıtlıyor.


Sağlıklı beslen, sağlıklı bebeğin olsun!


Bebek sahibi olmaya karar verdiyseniz, sağlıklı bir gebelik ve bebek için doğru düzenlenmiş beslenme programı uygulamanız gerek. Aile Hekimi Dr. Murat Berksoy, hamile kalmadan en az 3 ay-1 yıl önce uygun beslenme rejimine geçilmesini öneriyor.
Anne adayları; yeşil yapraklı sebzeler, fındık, badem ve baklagiller yemeli, kemik gelişimi için kalsiyumdan zenginleştirilmiş yoğurt, süt tüketmeli, güneş ışığından faydalanmalı ve folik asit tabletleri ile bol suyu mutlaka günlük rutine katmalı.


ALKOLDEN UZAK DURUN


Hamileliği planlayan bir ailede hem anne hem de baba adayı alkol tüketimini sınırlandırmalı. Alkol tüketimi, bebekte ciddi doğumsal bozukluklara sebep olabilir. Erkeklerde sperm hareketliliğini ve sayısını azaltmakla beraber, kadınlarda gebe kalma şansını düşürür.
Kafein, merkezi sinir sistemi üzerinde etkili olarak, aşırı gerginlik ve dikkat dağınıklığına sebep olabilir. Hamileliği planlayan ailelerde, hem anne hem de baba adayının kafein alması gerginliğe sebep olabileceğinden ve bu da döllenme yeteneğini etkileyebileceğinden sınırlandırılmalı. Kafein düşük riskini de arttırıyor.

kaynak:hürriyet.com
 
ben korkuyorum böle ürünleri denemekten ne bilim ne olur ne olmaz.gerçekten ürün dendiği gibi doğalmı yoksa içinde başka maddeler içeriyormu.
 
bende istiyorm bndan yaa böle hamiş kalan arkadşlar varmı yazsn lar buraya eşimde sperm hareketszlği var yardmcı olurmu bna acaba bu jel

Büşracım ben kimyasal gebelik yaşadım bu jeli kullanırken ..Tabi bizim genetik yapıyla alakalı bir sorun.Eşinde sperm hareketsizliği var ise eşin her sabah polen ve bal karışımını tüketsin+ keçi boynuzu kürü var bak onu mutlaka dene % 80 iyi geliyor.Ayrıca netten araştır çakışır suyu var sperm harektesizliğine iyi geliyor
 
adetlrm çok düzensiz bazen 3 ayda kendiliğinden oluo bazende hapsız olmuo klomen kullandım bgn kontrole gttm büyümemiş perş tekrar gdecm şimdi büyümediyse perşmbeye kadar büyürmü bilmiorum çok çaresizim kafayı yicem düşünmekten
 
Geri
Üst