Hangi makyaj malzemelerini almalıyım ürünleri almalıyım diyenlere Şule'den fikirler

$ul€

Yeni Üye
Üye
Hangi makyaj malzemelerini almalıyım ürünleri almalıyım diyenlere Şule'den fikirler
$ul€'nin Mini Alışverişi ve Hediyeler
Bu sayfada; alışveriş ve hediye önerileri hakkında yazılar bulunmaktadır.

Merhaba kızlar,
Uzun zaman gelmeyince tabi aldıklarım birçoğu kullanıldı yarım kaldı veya tamamen bitti. Bundan sonra daha sık uğramayı planlıyorum melekler mekanına. Bu yüzden en son yaptığım ve aklıma gelen alışverişlerimi ve hatırladığım kadarı ile fiyatlarından bahsedeceğim sizlere. Bir kısmının hediye olduğunu söylemem gerek bu yüzden fiyatları hakkında en ufak bir bilgim yok. İşte kozmetik ağırlıklı, ayakkabı, kıyafet ve çanta alışverişimden bir kısmı.

Öncelikle kozmetik alışverişimden bahsetmek istiyorum. Birkaçını dün aldım. Büyük bir çoğunluğu ise bu ay içerisinde alınan ürünler.

İlk olarak tamamından bahsetmek istiyorum. Siyah mat ince palet kapatıcı paleti. Krem formda hazırlanan bu kapatıcı paletinde deyim yerindeyse zenciler için bile kapatıcı var. Elim onlara gidemiyor maalesef :) ama o kadar esmer tonda hazırlanan kapatıcıları belki yüze kontür yapmada kullanılabilir. Bu anlamda ileride bir gün lazım olursa birkaç kere kullanabilir.
Onun yanındaki casuelle marka palette yok yok. Bunun ayrıntılı resimlerini aşağıda yazımın devamında bulabilirsiniz.
İnglot tekli far, avon 3lü far, avon siyah göz kalemi 2 adet, avon saç ucu serumu (en sevdiğim),Maybelline jel eyeliner ve fırçası, avon çift bazlı makyaj temizleyici, avon lipstick, diadermine bb krem, avon peeling kremi karma cilt için, avon el kremi ve birde avon açılı allık fırçası.

likid eyelineer.jpg



İlk olarak ziyadesiyle sevdiğim ama likit olanlarını bir türlü sürmeyi beceremediğim bu yüzden de keçe uçlu olanlara bel bağladığım eyeliner konusuna değinmek istiyorum. Çünkü bilenler bilir eyeliner gözlerde hiçbir kozmetik ürününün yapamadığı mükemmel bir etki yapıyor. Ama ben ne likit olanları ne de keçe uçlu kalem tarzı olanları sürmeyi beceremedim. Aslına jel olanlara karşı da pek bi önyargılıydım ama birgün gratise girdim ve hiç denmeden bu kez yapıcam diyerek aldım bu jel eyeliner ı . Fiyatı 32 TL den 17 TLye inmişti ve sanırım jel eyeliner için bu fiyat oldukça ekonomikti. İçinden fırçasının da çıkıyor olması bence muhteşem. Eve gelip ilk denememde profesyonelmişçesine bir uygulama yapınca işin aslının ne olduğunu anladım. Ben fırça ile mükemmel işler başarabiliyorum vesselam. Bu anlamda eyeliner kullanmak isteyen veya jel eyeliner almaktan çekinen herkese şiddetle tavsiye ederim.

jeleyeliner.jpg


Son olarak dana net anlayabilmeniz açısından fırçası ile elime bir defa uyguladım rastgele. Kesinlikle gözde kuruma yapıp pul pul dökülmüyor kremsi ve mat duruşu ile 24 saat kalıcılık vaad ediyor ki ben buna şahidim :)




İnglot tekli far sanırım hediyeydi. Güzel bir mor-gri renk arası minik sedefleri bulunan bir far. Ama bitmek bilmeyecek gibi duruyor. Çünkü pigmentleri muhteşem. Küçük bir parçası bile yetiyor istenilen görünümü elde etmeye.



Essence allığımı dün aldım. yine gratis e gitmiştim. 9 TL civarı idi. İndirim var mıydı hatırlamıyorum. Ama kesinlikle şeftali tonlarında allık seven biri iseniz denemenizi öneririm. aman aman bir kalıcılığı olmasa da günlük kullanım için ideal. İçerisinde küçük simleri var. Ama kesinlikle çirkin değil doğal bir görünüm veriyor.

essence allık.png


Açılı allık fırçası ise Avon'un 12 ya da 15 TL gibi bir rakamdı fiyatı. Gayet başarılı bir fırça. Açılı olması daha kolay ve güzel kullanım sağlıyor. Tabi ben yeni bir fırça seti getirtiyorum yurt dışından :) Onu da mutlaka paylaşacağım.




Yine Essence marka bir kozmetik ürünü. Mozaik pudrayı daha önce hiç denememiştim ve pudram bitince almaya karar verdim. Fiyatı 15 ya da 17 TL idi yine gratiste. Yanlış da hatırlıyor olabilirim ama kesinlikle bu fiyattan daha fazla değildi. Pudra pudralık yapıyor mu diye soran olursa bence hayır! Çünkü benim tenime koyu geldi. Ama bu onu kullanmayacağım anlamına da gelmiyor kesinlikle. Çünkü toprak tonlarında bir allık olarak değerlendiğimde gayet başarılı bulduğumu itiraf etmeliyim. Neye niyet neye kısmet kısacası :) Yazın pek fazla yanmazsam güneşte bu pudra ile güzel bir bronzluk yakalarım sanırım :)

Gelelim kapatıcı paletine. Yine bir uzak doğu ganimeti olan bu palet ciddi anlamda çok ucudu sırf denemek için aldım ama çok beğendim. Ben özellikle göz altıma ve t bölgemi aydınlatmak için kullanıyorum. Dediğim gibi koyu renkli kısımlar da kontür için değerlendirilmeyi bekliyor. Fiyatıyla kıyasladığımızda ürün muhteşem :) Bunun da fiyatı 7,99 $'dı.


Bu paleti 27 TL ye gratisten almıştım. içinde hem sedefli hem de mat farların bulunduğu ilk katı baya kullandım. Ama bereketli ürün çıktı :) Far kısmını öne çektiğimizde 4 tane allık ve 4 tane de pudra çıkıyor karşımıza. Burdan da allıkları çok kullandım ve renkleri çok güzel. Onların altında da rujlar ve bronzlaştırıcı kontür için de kullanabileceğimiz bir pudra çıkıyor :) Bunu da tavsiye edebilirim.


Klasik avon el kremi. Biter bitmez mutlaka alırım. El kremleri konusunda avonu takdir ediyorum gliserinli tüm el kremleri ilk tercihim bu anlamda. Göz kalemleri bitmeden yenisi alındı. Hiç eksik olmaz fiyatlarını hiç ama hiç hatırlamıyorum bunun için özür dilerim. Ama kesinlikle 10 tl den fazla değil her biri.
avon el kremi.jpg



Bu da karma ciltliler içi peeling, maske ve temizleme kremi. Ben genellikle maske yapıyorum bu ürünü. Çünkü içerisindeki taneler ile peeling yapmaya kalktığımda minik sivilcelerimi patlatıyor ve yayılmasına sebep oluyor. Bu yüzen maske için kalın bir tabaka yüzüme sürdükten sonra bekleyip duruluyorum. Dana başarılı bir sonuç elde ediyorum. Hele ki garnier 3ü1 aradayla kıyaslamak gerekirse. Onun yapısı çok daha sert ve ben o ürünü bitiremedim bile!



Diadermine bb krem benim en son keşfettiğim bb kremler arasında en sevdiğim oldu. Bşrçok bb krem denedim ki ben fondöten kullanmamak için bunu yapıyorum. Hem ince bir tabakası işimi görüyor hem de yüzümü kalın fondötenler gibi havasız bırakmıyor. Bir de spf güneş koruma faktörü de var ki yeme de yanında yat havasında. Fiyatı 22 TL gibi birşeydi. Ama kesinlikle garnier bb kreme göre muhteşem! En azından onun kadar yağlı ve mılç mılç değil :)
diadermine bb krem.jpg

Avon makyaj temizleyici çift bazlı solüsyon ise çok sevmediğim ve aldığıma pişman oldğum bir ürün. 17 TL idi sanırım. Yanılıyor olabilirim. Ama aşırı yağlı. Ben yağlı ürünlerden pek haz etmiyorum maalesef ama bitirmek için kendimle inatlaşıyorum şuan :)

Ve kozmetik ürünlerimizin sonuncusu olan ve benim kendisi ile aşk yaşadığım saç ucu serumu. Böyle muhteşem bir şey daha önce hiç görmedim ve kullanmadım. Saç uçlarınıza sadece bir pompa alarak avucunuza yediriyorsunuz ve saç uçlarınıza uyguluyorsunuz. Hem yumuşacık yaparak kırılmaları engelliyor hem de besliyor. Daha ne olsun!

Bu ceket de sırtı şifon yakaları olmayan tuhaf bir ceket. Ben seviyorum kendisini. Trendyol da da bir dönem satışta olan bu ceketi ben 49 TL ye aldım ama trendyol bu ceketi hangi akla hizmet 89 tl ye satıyor anlamış değilim doğrusu :)


Bu cüzdan vari çanta da artık millete gına getirmiş bir çanta modeli olmak beraber artık benim :) Yazın yanıma alıp evden çıkıvermek için zincirsiz kullanırım muhtemelen :)

Resimde pek anlaşılmasa da kendisi çok yüksek topuklu bir ayakkabı :) Fiyatı 39 TL Kadıköyde bir mağazadan almıştım. Ben 35 numara giyiyorum bu yüzden pek bi aradım ama buldum sonunda. Hatta eskitmişim bile :)



Bunlar da hediyelerim. Ben tam bir Burberry Klasik aşığıyım u yüzden bu kokuyu 500 km den tanırım :)
İpod da yine hediyer arasında.


Çantaya gelince. Bu da yine Kadıköy ganimetleri arasında. Kesinlikle orijinal değil ki benim gücüm asla yetmez YSL marka bir çantaya :)
Ben kendilerine 90 TL diyen satıcıdan 50 Tl vererek alan o pazarlıkçı kızım işte :)



Umarım yazım sizi sıkmamıştır. Aldıklarımı paylaşmamadaki tek amaç hem size fikir vermek hem de sizin bana önerebileceğiniz ürünleri öğrenip sizden fikir almak... Şimdiden teşekkür ederim herkese :) Öpüldünüz kocaman ^^
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Şule tüm yazdıklarını ilgiyle okudum, resimleri inceledim. Verdiğin bilgiler eminim pek çok kişinin işine yarayacaktır. Aldıklarını güle güle kullan, elinde paralansın :D:D Yalnız o hediyeler kimden merak ettim doğrusu :D:D
 
Şule tüm yazdıklarını ilgiyle okudum, resimleri inceledim. Verdiğin bilgiler eminim pek çok kişinin işine yarayacaktır. Aldıklarını güle güle kullan, elinde paralansın :D:D Yalnız o hediyeler kimden merak ettim doğrusu :D:D

Titan'ım hediyeler özel bir arkadaştan :)
 
diaderminin gece ve gunduz kremlerini tavsiye edebilirim cok kolay emiliyo cilt tarafindan.once loreal kullaniyodum yediricem diye kollarim kopuyodu .
 
diaderminin gece ve gunduz kremlerini tavsiye edebilirim cok kolay emiliyo cilt tarafindan.once loreal kullaniyodum yediricem diye kollarim kopuyodu .

Denemek lazım aslında ama ben jel kremleri tercih ediyorum. zaten birtek nemlendirme amaçlı. Jel istiyorum çünkü cildim karma. Bu yüzden t bölgesi hemen yağlanıyor. Sağ ol yine de canım.
 
Şulecim aldıklarını ve gelen hediyelerini güle güle kullanman dileklerimle:) Cilt bakım ürünün de ben shisedoyu tercih ediyorum ama diadermine gündüz kullandığım hafif bir nemlendirici var makyaj öncesi onu kullanıyorum.
diadermine-af.jpg


Bu arada mavi çantan çok hoş bayıldım diyebilirim rengi ve modeli harika:) Üşenmesem bende bir ara son aldığım kıyafetlerin resmini çekip koyacamda fırsatım olmuyor bir ara sitede çok yapıyorduk bunu iyi oluyordu:D:D
 
Geri
Üst