Apandisit nerede

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
Apandisit nerede
Ya arkadaşlarım karnımın sağ kısmında ağrı var apandisit tam olarak vücudumuzun neresinde yer alıyor. Bu ağrı sık sık beni rahatsız etmeye başladı ama ilgili bölgede apandisit var mı yok mu onuda bilmiyorum bilenler bana resim olarak tam bu apandisit nerede gösterebilir mi lütfen rica ediyorum.
 
Sevgili ziyaretçimiz bize apandisit nerede olduğunuzu sormuşsunuz konu ile ilgili hemen merak ettiğiniz apandisit bilgilerini paylaşıyoruz.

Karın bölgesi sağ tarafta ağrı, karın kasık bölgesi sol tarafta ağrı, ani ağrı, kasık bölgesinde şiddetli ani ağrı nedeni, apandist nerededir, apantist sağda mıdır, apandisit solda mıdır, Apantisit vücuda faydası nedir, apandistsiz yaşanırmı, apandisti ameliyatla aldırmak iyi midir,

Apandist Nerededir ?
Apandist Karnın sağ alt kısmında bulunan bir organdır.

Apandistin şekli nasıldır ?
Apendiks, kalın barsağın başladığı yerde 7-10 cm. uzunluğunda tüp şeklinde bir organdır.
Apandis Vücutta görevi nedir, Faydası Nedir, Ne işe yarar ?

Apandis İnsanlarda, kalın barsağın bir çıkıntısı olan körbarsağın alt bölümüne tutunmuş, serbest olan öbür ucu çıkmaz halinde biten kese şeklinde bir barsak çıkıntısı dır. Apandisin uzunluğu, 7-12 cm dir.
Apandis, insan türünde sindirim organı olarak bir işlev görmez ve evrimsel süreçte yavaş yavaş yokolduğu düşünülüyor. Hayatın erken dönemlerinde vücut savunma sisteminin bir parçası olup vücut savunma hücrelerinin eğitim alanı olarak görev yapar. Yaş ilerledikçe bu görevi azalır.

Kalınbağırsakta bulunan mikropları yok ederek hastalık yapmalarını önler.
Apandisin tıkanması, apandisit denilen sancılı ve zaman zaman da tehlikeli rahatsızlığa sebeb olur.
Patlamış bir apandisit ameliyat edilmezse ölüme kadar gidebilen, ameliyat edilse bile vücuda oldukça fazla zarar veren acil bir durumdur. Patlayan apandiksin içindeki iltihap karın boşluğuna yayılır, karın boşluğu doğrudan irinle, dışkıyla kirlenir. Bu durum çok şiddetli bir iltihap hâlidir.

Apandist Ağrısı Nasıl Anlaşılır ?

Apandist ağrısı birkaç gün sürebilir.
En belirgin özelliği ise, apandist ağrısıyla birlikde kabızlığın meydana gelmesidir. Yani apandist bir sorun varsa büyük tuvalete çıkarmaz, engeller.
Bir başka ayırt edici ağrısal özellik ise, apandist ağrısında sağ kasık ağırırken bu ağrıya göbek çevresi veya sağ baldır da dahil olur, ağrı zirve yaptığında hastanede olmak en karlıdır çünkü apandist patladığında bütün bedeni zehirler, hızlı bir ölüm yaşanır.

Sağ kasık ağrısını hafife almamak gerekir, tüm sağ kasık ağrıları apandist değildir elbette ancak bahsi geçen ayırt edici ağrı özelliklerini göz ardı etmemek gerek.
 
İşte burda bulunur :D:D

apandist-2fc.jpg
 
Geri
Üst