Erkeklerde Kirli Sakal Sizce Çekici mi?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Erkeklerde Kirli Sakal Sizce Çekici mi?
kirli sakal, erkeklerde kirli sakal, kirli sakal cekicimi

Aslın da bu göreceli bir kavram diye düşünüyorum. Kimi bayan kirli sakallı erkeklerden hoşlanır, kimisi illaki sinekkaydı traşlı erkekleri tercih eder... Kimisi bıyıklı erkekleri kimiside bıyıksız...
Günümüz de birçok ünlü yada ünsüz erkekler kirli sakalı tercih ediyor. Ben de şahsen sinekkaydı traşı erkeklerde sevmeyen biri olarak genel de eşimde de kirli sakalı tercih eden bir bayan olarak sizlere diğer bayanların kirli sakal karşısında ki görüşleri hakkında genel bilgileri sunuyorum.

kirli sakal.jpg

Kimi erkeğe gerçekten çok yakışan modeldir. Birçok erkek sinek kaydı diye de tabir edilen parlak halini sevmemektedir. Özellikle sakal ilk çıkmaya başladığında erkeklerin gözdesi olur. Birçok erkekte de bu durum böyle gider. Kimi erkek yakıştığını düşündüğü için kimi de sakallarını dinlendirmek adına kirli sakal bırakır. Sonuçta her gün traş olmak cildi yıpratır. Hatta hassas ciltlerde tahrişe bile neden olabilir.

Kirli sakal 2 yada 3 günlük çıkan sakalların boyutunda bırakılan sakaldır. 5 gün yada daha uzun kesilmeyen sakal çoğu zaman kirli sakal olmaktan çıkar. Bu kadar düzeltilmeyen sakal çoğu zaman kaba sakal olarak adlandırılır. Elbette bu durum kişisinin sakal yapısına da bağlıdır. Kimisinin sakalı seyrektir ve geç uzar, kimisinin ise sakalları gürdür ve traş olduktan 3 saat sonra bile çıkmaya başlayabilir.

Birçok kişi işi gereği düzenli tıraş olmaktadır. Kirli sakal bırakmak çoğu işte soruna neden olur. Oysa ki birçok kişiye parlaklıktan çok kirli sakal daha çok yakışıp, daha düzgün bir imaja sahip olurlar. Bayanlarda bu durumu böyle düşünmekte. Hatta daha da abartıp kirli sakalın erkeklere çok yakıştığını düşünmekteler. Yapılan bir çok araştırmada yada ankette bayanların kirli sakallı erkekleri daha çok beğendiği belirlenmiştir. Özellikle esmer tenli erkeklerin olmazsa olmasını kirli sakal olarak belirlemişler. Bayanların çoğu kirli sakallı erkekleri; daha erkeksi, daha olgun ve hatta daha seksi bulmakta. Hatta son zamanlarda iyi bir ikili olarak adlandırılan kısa saç-kirli sakal bayanların en çok ilgisini çeken saç-sakal stillerinden biri. Kısa saç kirli sakal stili bayanların gözünde erkeği özgüvenli yapıyor.

Bir araştırma da 15 erkeğin 5 değişik imajlı fotoğrafları gösterilerek en beğendiklerini seçmeleri istenmiş. Bu imajlar arasında; kirli sakallı- kısa bıyıklı- uzun bıyıklı- top sakallı- kaba sakallı halleri kullanılmış. Kadınların çok büyük çoğunluğu 5 15 erkeğinde kirli sakallı halini tercih etmiş. Hanımlardan çıkan ortak karar ise; kirli sakallı erkek daha olgun,çekici ve seksi gözükmesi.
 
Kaymak gibide ben sevmiyorum mesela hahahaha erkek dediğin de biraz tüy olmalı bence:D:D
 
Geri
Üst