Hormonlu Spiral Mirena Hakkında Bilgiler

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Hormonlu Spiral Mirena Hakkında Bilgiler

Hormonlu spiral mirena kullananlar ve kullananların yorumları ile bilmesi gerekenleri melek kadınlar kulübü forum'da yazdık.



Doğum kontrol yöntemlerinden biri olan hormonlu spiral mirena son yıllarda kullanan kişilerin sayısında hızla artış göstermektedir. Bende bir mirena kullanıcısı olarak kullanıcı yorumlarımı da eklemek istiyorum. Mirenanın olumlu etkileri olduğu kadar olumsuz yan etkileride bulunmaktadır. Mesela adet kanamasını en aza indirebiliyor yada kesebiliyor. Aşırı adet kanamasından şikayet eden bayanlar için bence ideal bir korunma yöntemi diyebilirim. Daha detaylı bilgi edinmek istiyorsanız sizlere mirena hakkında genel bilgilere geçiyorum.

mirena-bc.jpg


Spiralin (RIA) etkin bir doğum kontrol yöntemi olmasına karşın taşıdığı bazı dezavantajlar, kullanımını kısıtlamaktadır. Söz gelişi; spiral kullanıcılarında adet kanaması miktarında bir artış söz konusudur. Ve bu yakınma bazı durumlarda spiralin çıkarılmasını dahi gerektirebilir.

Son birkaç yıldır yaygın olarak kullanılmaya başlanan hormonlu spiraller işte bu yan etkileri önlemektedir.
Mirena şu an Türkiye' de bulunan ve yaygın kullanılan tek hormon içeren spiraldir. Bu nedenle burada ticari ismi ile anılmaktadır.

Etki mekanizması; spiral ile aynıdır. Ek olarak, üzerinde taşıdığı progesteron hormonu rahim iç dokusunu incelterek gebeliği önlemedeki başarıyı arttırmaktadır.

Doğum kontrol yöntemi olarak kullanımının yanı sıra, adet kanamalarının aşırı olduğu durumlarda tedavi amacıyla da kullanılmaktadır. Adet kanamasının miktarını genel olarak azaltır. Bu nedenle özellikle adet kanamasından şikayet eden hanımlarda tercih edilebilir.

Genellikle adet döneminde takılması tercih edilir. Öncelikle dikkatli bir jinekolojik muayene yapılır. En uygun takılma günü belirlenir. Uygulanması spirale benzer. Ancak; rahim ağzının kapalı olduğu durumlarda dilatasyon gerekeceğinden anestezi uygulanabilir.

Mirena ile ilgili bir dezavantaj, maliyetinin diğer spirallere göre daha fazla olması. Ancak etkinliğinin yüksek olması nedeniyle bu dezavantaj göz ardı edilebilir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
mirenayla 6.senemiz,5 yillkik sure dolunca cikarilip yenisi takildi .su an hic adet olmuyorum kilo da aldirmadi,yan etkisini de gormedim dusunenlere tavsiye edebilirim.
 
banada takıldı 1ay oldu hiç adet olmadım gibi inşş banada kilo aldırmaz
 
Herkes de adeti kesmiyor ya çok az oluyorsun yada tamamen kesiyor ben leke şeklinde oluyorum. Kilo meselesine gelince hiçbir şekilde bana kilo aldırmadı aksine zayıfladım ama alanlar olabiliyormuş.
 
minera

4aydır minera taktırdım regli çok yoğun oluyordum
3ay boyunca ara kanamöalarım oldu15gün temizlendim sonra tekrar regli oldum bu ne kadar zaman sonra düzene girer bu konu hakkında bilgi alabiliemiyim
 
Bende 1yılda pes ettim tam 8 kilo aldım 3aydır spor yapıyorum sadece almam durdu gram kilo veremiyorum ve yarın doktordan randevu aldım kurtuluyorum bu Mirenadan
 
Aynı fikirdeyim... Bende tam 9 kilo aldım ve almaya da devam ediyorum.Sancılarım da cabası.Adet günlerimi özler oldum o derece ağrı yapıyor regl döneminde. Ama en kötüsü yaza girerken aldığım ve almaya devam ettiğim kilolar. Çok pişmanım ...
 
Bende kanama tamamen kesilmişti fakat bu durumdan gayet memnundum. İlk iki hafta biraz ağrım oldu normal olarak, sonrasında gayet rahattım. 2. bebek için çıkarttırdım, yakında doğum yapacağım ve tekrar Mirena ile korunmayı düşünüyorum.
 
Vücudum mirena spiralin yan etkilerine sadece 6 ay dayanabildi. Adet göremiyorsunuz ve insanı hem psikolojik hem de fizyolojik olarak etkiliyor. Kendinizi sanki menopozo girmiş gibi hissediyorsunuz. Adet göremediğiniz için gergin oluyorsunuz. En kötü yan etkisi ise beslenme alışkanlığınız değişmemesine rağmen hızla kilo almaya başlıyorsunuz. Vücudun hormon dengesi alt üst olduğu için vücudunuzun her yerinde sivilceler çıkmaya başlıyor.
Takılırken çok can yakıyor ama esas zorlu tarafı çıkartılması. Kesinlikle kimseye tavsiye etmeyeceğim bir korunma yöntemi.
 
Geri
Üst