Gece Bir Türlü Uyuyamıyorum Diyorsanız Konumuza Bir Göza Atın !

T

TİTAN

Forum Okuru
Gece Bir Türlü Uyuyamıyorum Diyorsanız Konumuza Bir Göza Atın !
gece uyuyamıyorum
gece uyuyamıyorum ne yapmalıyım




Sevgili melekler, gece uyuyamıyorum şikayeti pek çok insandan duyduğumuz bir sorundur. Gerek psikolojik gerekse sıcaklarda meydana gelen gece uyku tutmaması durumu çözümü için kendi kendinize uygulayabileceğiniz çeşitli yollar da mevcut. Eğer bu çözüm yolları da işe yaramazsa mutlaka bir uzmana danışmalısınız diyoruz ve gece uyuyamıyorum ne yapmalıyım diyenlere bitkisel çözümler dışında çözüm önerileri sunuyoruz.. :)


uykusuzluk-8a.jpg


Gece yeterli sürede, sağlıklı uyku çekmek, günlük hayatınız için çok önemlidir. Gündüz uykusu, gece karanlığındaki uykunun yerini tutmaz. Eğer yatma vaktiniz geldiğinde, uyumakta problem yaşıyorsanız, gün içinde yaptığınız birşeyler size etki ediyor olabilir.

YATAK ODANIZ

Yatağınız çok yumuşak ve nevresimleriniz kirli olmamalı. Alerjiye neden olacak ya da ortopedik olmayan yastıklar kullanmayın. Yatak odanızın duvarlarını çok parlak renklere boyamayın. Işık ve ses uyku kaçırır. Yattığınız yerde televizyon veya bilgisayar bulundurmayın. Odanızı havalandırın, ortam soğuk ve taze hava dolu olmalı.

YEMEK

Gece atıştırmalarına bir son verin. Televizyon karşısında bir şeyler atıştırmaktan vazgeçemeyenlere önerimizse; elma, ton ve kalkan balı, enginar, badem, yumurta, şeftali, ceviz, kayısı, kuşkonmaz, yulaf, patates ve muz gibi uyku getirici özelliği olan besinler. Uykudan hemen önce metabolizmanızı uyandırmayın. Sizin için uygun akşam yemeği yağsız az miktar karbonhidrat ve bol sebzedir.

İÇMEK

Yatmadan önce kahve ve gazlı içeceklerden uzak durun. Ihlamur, mine çiçeği, papatya gibi bitki çayları yatıştırıcı ve huzur verici özellikleri sayesinde rahat bir uyku uyumanızı sağlar. Alkol kötü rüyalara ve baş ağrısına neden olur. Eğer uykusuzluk probleminiz sürekli ise, bir bardak sıcak süt içine bir kaşık bal çin uyumadan önce, etkisine şaşırabilirsiniz.

STRES

Stres uykunun en büyük düşmanı… Kafanızdan gündelik problemleri uzaklaştırmaya çalışın, uyandığınızda hiçbir yere kaybolmuş olmayacaklar nasıl olsa… Yakın zamanda ciddi bir duygusal şok geçirdiyseniz, bir profesyonelden yardım almakta tereddüt etmeyin.

BANYO

Uyumak için vücut ısısının gün içindekinden 2 derece daha düşük olması gerekir. Sıcak bir banyo vücut ısısını düşürür ve daha kaliteli bir uykuya yatmanızı sağlar.

MÜZİK

Sizi aklınızı meşgul eden düşüncelerden uzaklaştırmaya yarayacak en büyük yardımcılardan biri müzik. Klasik müzik ya da gerilim ve hareket duygularını uyandırmayan sakin müzikler etkili olacaktır.

SPOR

Meditasyon, yoga ya da hafif plates hareketleri uykudan önce rahatlamanızı sağlar. Akşamları kendinizi ağır egzersizlerle de çok yormaya kalkmayın.
 
2'5 hafta dir uyuyamiyorum.ise gitmeme bir iki saat kala uyuyorum oda yetmiyor.ayrıca mahvediyor insani.bedenim çok yoruldu hic halim kalmadi artik.:(
 
adem bey size öncelikle papatya çayı tavsiye ederim çok işe yarıyor insanı rahatlatıp sakinleştiriyor ve akşam yemeğinizden sonra 1 kase yoğurt yiyin
 
Bende hic uyamiyorum kotu ruyalar ve ayrica stres var bende rahat yatamiyorum ancak sabha katsi uyuyorum ve ayrica (6 yasindayim)
 
Çoook aşırı uykusuz olsam dahi yatamıyorum bir sene önce rahat şekilde yatardım kötü bir aile sorunu geçirdim 1 yıl benden 10 yılımı aldı ne yapsam yatamıyorum (16 yaşındayım
 
Geri
Üst