Gebelikte maydanoz tüketmek düşüğe sebep olurmu ?

Uzman SühaN

Administrator
Gebelikte maydanoz tüketmek düşüğe sebep olurmu ?
Gebelik dönemin de hangi besinlerin düşüğe neden olabileceği merak konusu . Bunu merak edenler ya istenemyen gebeliği sonlardırmak isteyenler , yada bebeğinin düşmesini engellemek adına sağlıklı beslenmek isteyenler.



Daha önce düşük yapan, yada düşük tehlikesi atlatan bir çok anne adayı bu duruma yol açan sebepleri merak ediyor. Düşüğün nedeni çok .Biz bu yazımız da düşüğe neden olan besinlere ve özelliklede maydanoza değinicez. Düşüğe neden olan besinlerden en bilineni kafein içerikli olanlar. Çikolata , kahveyi buna örnek verebiliriz. Bu besinler aşırı tüketildiğin de düşüğe neden olabilir.

Bunun dışın da bazı bitkilerde gebelikte fazla tüketildiği taktirde düşüğe neden olabilir. Bu bitkilerden maydanozun aşırı tüketiminin gebeliği sonlandırdığı iddia adilmektedir. İddia diyoruz çünkü kesin bir bilimsel kaynağı yok.Yazımızın devamın da maydanozun düşüğe yol açıp açmadığı konusunda ki detayları bulabilirsiniz. Öncesi ; Maydanozun sayısız faydaları , Gebelik Döneminde Düşüğe Sebep Olan Yiyecekler Nelerdir ? Adlı konularımızı incelemenizi öneriyoruz.



gebelikte maydanoz tüketimi.jpg



Gebelikte anne adaylarının dikkat etmesi gereken en önemli noktalardan biri gıda tüketimidir. Ne fazla ne da az yemelidirler. Ancak bazı besinlerin anne adayı tarafından alınması düşüğe neden olabilir. Gebelikte maydanoz tüketmek düşük tehlikesi oluşturur. Bunun sebebi de maydanoz bitkisinin yapısında bulunan apiol ve beta bisabolene maddelerinin olmasıdır. Bu maddelerden özellikle apiol abortif yani çocuk düşürücü etkilidir. Bu nedenle hamileliğin ilk üç ayında maydanoz tüketiminden uzak durmak gerekir. Daha sonra da maydanoz tüketiminde aşırıya kaçmamak gerekir. Ayrıca beta-bisabolene maddesinin de vazodilatör yani damar genişletici etkisi vardır, ateş düşürücü yani antipiretik etkisi de vardır.


Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

Az ve sık sık yemek
Bir anda çok fazla yememek ve hızlı yememek gerekir.
Bolca su tüketilmeli
Sindirimi zor olan besinlerden kaçınılmalıdır.
Abortif etkili besinlerin tüketiminden kaçınılmalıdır.
Posası olan gıdalar alınmalı
Hazır yiyecek ve içecekler kullanılmamalı
Fazla acı, tuzlu, baharatlı,ekşi ve tatlı yenmemelidir.
Fazla aç kalınmamalı, ara öğünler yapılmalıdır.
D vitamini güneşten alınmalıdır.
Gerekli görüldü ise kan ve vitamin hapları düzenli kullanılmalıdır.
Alkollü içecekler ve tütün türlerinden uzak durulmalı
Gazlı ve şekerli içeceklerden uzak durulmalı
Kızartma ve aperatifler tüketilmemelidir.
Şekerli marmelat ve fazla çay, kahve tüketimi olmamalıdır.

Anne adaylarının dikkat etmesi gereken bu konular ve bunların dışında da tüketimi abortif olan besinleri tüketmemesi gerekir. Maydanoz da bunlardan biridir ve tüketimine dikkat edilmeli, kasılmalar sıklaşırsa en kısa sürede doktora gidilmelidir.
 
beyza hanım ben düşük yapamk istiyorum 4 haftalık hamileyim maydanozla kesin düşük yaparmıyım tsk.
 
beyza hanım ben düşük yapamk istiyorum 4 haftalık hamileyim maydanozla kesin düşük yaparmıyım tsk.

Merhaba , istenmeyen gebelik söz konusu ise hekime görünmenizi tavsiye ederim.Konuyu dikkatlice okursanız maydanozun düşüğe neden olduğu yazıyor. Yalnız kesinirliği %100 değil.
 
MERHABA GÜNAYDIN BENİM ADETİM 2 HAFTADIR GELMİYOR MAYDANOZ SUYU İÇSEM ADET OLURMUYUM ?
 
Maydanozoun faydaları saymakla bitmiyor.Vitamin ve mineral deposu olan maydanoz , salataların , yemeklerin olmazsa olmazı.Kanı temizleyen, gribe iyi gelen,idrar söktüren ve kadınların düzensiz adetini düzene sokan maydanozun faydası kadar zararı da vardır. Kararında tüketilmesi gereken maydanoz ,aşırı tüketildiğin de rahim ve bağırsak kasılmalarına yol açar.Aynı zaman da kanı ağırlaştırır.Özellikle hamile bayanların çok fazla maydanoz tüketmemesi önerilir.Aksi taktirde düşüğe sebebiyet verebilir..
 
Ben bu maydanozun düşüğe neden olduğunu okumuştum.Özellikle düşük yapmak isteyenler maydanoz suyu içiyor yada bol maydanoz tüketiyor. Bu yüzden maydanozun hamilelikte dikkatli tüketmek gerek. Maydanoz kanı sulandırıyor adet olamayanlar maydanoz suyu tüketsin. Birde rahimde iltihabı olanlar da maydanoz tüketebilir. Doğal antibiyotiktir. Biz hamişlerde sadece salatalarda ve yemekler de kullanılım .9 ay dişimizi sıkalım ;)
 
Geri
Üst