Dünyanın En Kısa Boylu Kadını Bir Hintli

T

TİTAN

Forum Okuru
Dünyanın En Kısa Boylu Kadını Bir Hintli
dünyanın en kısa boylu kadını dünyanın en kısa boylu kadini kim boyu guinnes rekorlar kitabı ile ilgili bilgiler burada melekler. Guinnes birbirinden ilginç rekor sahiplerini bulmaya devam ediyor melekler. :) Daha önce forumumuzda dünyanın en uzun boylu kadınları konusunu sizlerle paylaşmıştık. Geçtiğimiz günlerde dünyanın en kısa boylu kadını da Guinnes rekorlar kitabına adını yazdırdı. Bakın dünyanın en kısa boylu kadını kim ?

en_kisa_kadin-15b.jpg


Hindistan’da yaşayan Jyoti Amge isimli kadın bugün düzenlenen bir törenle, “dünyanın en kısa boylu kadını” unvanını alarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

Hindistan'ın Nagpur şehrinde düzenlenen törende, Amge'nin boyu Guinness Rekorlar Kitabı Hakem'i Rob Molloy ve Wockhardt Hastanesi'nden Dr. Manoj Pahukar tarafından ölçüldü.

Hakemler Amge'nin boyunun 62.8 santimetre olduğunu ilan etti.

18 yaşındaki Amge'nin daha önce yetişkin olmadığı için bu kategoride yarışamadığı ifade edildi. Genç kadın rekorun kendisine geçmesinin ardından gözyaşlarını tutamadı. Ange'den önce dünyanın en kısa boylu kadını unvanı 69.5 santimetreyle ABD'li Bridgitte Jordan'ın elindeydi.
 
Geri
Üst