30 Ağustos Atatürkün Sözleri Zafer Bayramı sözleri

M

Misafir

Forum Okuru
30 Ağustos Atatürkün Sözleri Zafer Bayramı sözleri
Atatürkün 30 Ağustos Zaferi İle ilgili Sözleri


Atatürkün Zafer Bayramı İle ilgili Sözleri


Merhaba Sevgili Melek'ler, bu yazımızda 30 Ağustos Zafer Bayramı için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerini paylaşıyor ve şimdiden tüm Türk Ulusunun Zafer Bayramı kutlu olsun diyor ve işte Atatürkün zafer bayramı sözleri burada diyoruz!


zafer-bayrami1-7716.jpg



Ulu Önder 30 Ağustos kutlamalarının ikinci yıl kutlamalarında şu sözleri söylemişti:

“Bilmeyen kalmamıştır ki: Ulusumuz, egemenliğini eline aldığı gün, en karanlık yoksulluğun, en derin uçurumun kıyısında idi. Bütün güçleri yıpranmış, bütün savunma araçları elinden alınmış, kutsal varlıkları saldırıya uğramış, pek acıklı bir durumda idi. Bütün bunları hiçe sayarak varlığını ve bağımsızlığını kurtarmaya karar verdi. Bu kararını başarıya ulaştırabilmek için kendine bir toplu davranış, bir belirli erek seçmesi gerekiyordu. Ulusun bütün varlığı ile, bütün inanıyla, canını dişine takarak o yolda birlikte yürümesi ve er geç başarıya ulaşması gerekti. İşte baylar o erek bu yerdi, burasıydı. Umulan ve istenen başarı, işte burada kazanılan zaferdi.”

Zafer Bayramı ile İlgili Diğer Sözleri:

Gençler! Geleceğe güvenimizi güçlendiren ve sürdüren sizsiniz. Siz, almakta olduğunuz eğitimle, bilgi ile, insanlıkta üstünlüğün, yurt sevgisinin, düşünce özgürlüğünün en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni kuşak! Cumhuriyeti biz kurduk, O’nu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz.. (Mustafa Kemal ATATÜRK)



Memleketimizi esir etmek istiyen düşmanları behemehal mağlûp edeceğimize dair olan emniyet ve itimadım bir dakika olsun sarsılmamıştır. (Mustafa Kemal ATATÜRK)



Harp zaruri ve hayati olmalıdır. Hayatı millet tehlikeye maruz kalmayınca harp bir cinayettir. (Mustafa Kemal ATATÜRK)



Türk Neferi kaçmaz, kaçmak nedir bilmez. Eğer Türk Neferinin kaçtığını görmüşseniz, derhal kabul etmelidir ki onun başında bulunan en büyük kumandan kaçmıştır. (Mustafa Kemal ATATÜRK)



Zafer, “Zafer benimdir” diyebilenindir. Başarı ise, “Başaracağım” diye başlayarak sonunda “Başardım” diyebilenindir. (Mustafa Kemal ATATÜRK)



Milletimiz davranışlarında ve gayretlerinde sarsılmaz bir bütünlük gösterdiği için başarılı olmuştur. (Mustafa Kemal ATATÜRK)



Biz Türkler tarih boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz. (Mustafa Kemal ATATÜRK)
 
Geri
Üst