Göz Banyosu

T

TİTAN

Forum Okuru
Göz Banyosu
göz banyosu göz banyosu nasıl yapılır göz bakımı ile ilgili bilgiler burada melekler. Büyüklerimizin gözümüz kanlandığında hemen uyguladıkları formül göz banyosu olur melekler :) Eee, bir bildikleri var demek ki. Normal demlenen çayın ilk demiyle yapılan çay banyosunda pamuğu çaya bandırır, sonra gözlerimizin üstüne koyardı büyüklerimiz. Gerçi hala da kullanıyorum ben o yöntemi. Tabi bundan başka göz banyosu yöntemleri de mevcut. Eğer siz de göz damlası kullanmak yerine doğal yolları tercih ediyor ve göz banyosu nasıl yapılır, hangi bitki kullanılır diyorsanız makalemizde ki bilgiler size faydalı olacaktır. :)


goz_banyosu-9d.jpg



Ihlamur Banyosu: Gözlerinizi kapatacak kadar temiz bir bez veya tülbenti sıcak ıhlamur suyunda bir süre bekletip sıkın ve gözlerinizin üstüne koyup loş ışıklı bir odada sırtüstü uzanın. Soğuyuncaya kadar gözlerinizin üstünde bekletin. Daha sonra yumuşak bir havlu ile silin.

Gölge Banyosu: Ellerinizi birbirine sürterek iyice ısıtın. Gözlerinizi kapayın ve ellerinizi gözlerinizin üzerine koyup 30 saniye bekleyin. Daha sonra ellerinizi gözlerinizden çekin. Gözlerinizi açmadan 30 saniye daha bekleyip gözlerinizi açın bu hareketi 5 kez tekrarlayın.
 
benim bazen ihtiyacım oluyor annemde çay kullanıyor gerçekten çok rahatlatıyor gözlerimi.gölge banyosunu da denemedim hiç ama çok ilginçmiş.
ellerine sağlık adminim.
 
Geri
Üst