Göz Bakımı İçin Öneriler

T

TİTAN

Forum Okuru
Göz Bakımı İçin Öneriler
Göz Bakım Önerileri
göz bakımı için öneriler


Cilt sağlığımızı korumaya çalışırken göz ve çevresinin bakımını da ihmal etmemeliyiz melekler. Zira yüzde en çabuk deforme olan bölge göz altlarıdır :tik:


goz_bakimi-2a9.jpg


Kaşlarınız ve kirpikleriniz bakışlarınızdaki ifadeyi güçlendirdiğinden, göz bakımınıza kaşlar ve kirpiklerle başlamalısınız. Kaşlarınız, yüz şeklinize uygun olarak alınmış olmalı. Her gün küçük bir fırçaya hint yağı sürerek kaş v kirpiklerinizi aşağıdan yukarı doğru fırçalayın ancak yağı gözünüze kaçırmamaya dikkat edin. Kirpiklerinizin bakımında dikkat edeceğiniz en önemli nokta; göz makyajınızı temizlemeden yatmamanız olacaktır.

Gözlerinizi dinlendirmek için siyah çay poşetlerini kaynar suda bekletip ılık olarak gözünüzün üstüne koyun ve yaklaşık 10 dakika bekleyin. Papatya çayını da aynı yöntemlerle uygulayabilirsiniz. Papatya çayı gözünüzü dinlendirdiği gibi iltihaplara karşı da koruyacaktır.

Gözlerinizi yoran, sabit bakmak durumunda kaldığınız bir iş yapıyorsanız; gözlerinizi kırpmayı unutmayın. Normalde refleks olarak yaptığımız bu eylem, sabit odaklanmak durumunda kaldığımız; bilgisayar başında olmak, dikiş dikmek gibi işlerde daha aralıklı olarak gerçekleşiyor ve bu da beraberinde bazı göz sorunlarını doğurabiliyor. Gözlerimizin ihtiyaç duyduğu nemi korumak ve temizlenmesini sağlamak için yaptığınız işe kısa aralar vererek gözlerinizi dinlendirin.
 
Geri
Üst