Sabahları Ayak Tabanı Ağrısı Sebebi

M

Misafir

Forum Okuru
Sabahları Ayak Tabanı Ağrısı Sebebi
Sabahları Ayak Tabanı Ağrısı Sebebi
Sabahları Ayak Tabanı Ağrısı Nedenleri



Merhaba Melek'ler, sizler için ve bizi ziyaret eden misafirlerimiz için, sabahları ayak ağrısı ve ayak tabanı ağrısı sebeplerini bu yazımızda konu alıyoruz.

ayak11-9353.jpg


Sabah kalktığınızda topuğunuzun üzerine basmakta zorlanıyorsanız dikkat etmelisiniz

Ayak tabanında acıya sebep olan en önemli rahatsızlık tendinitis veya Capsulitis olarak bilinen rahatsızlıktır.

Sabah kalktığınızda topuğunuzun üzerine basmakta zorlanıyorsanız ya da uzun süre ayakta kalınca ayak tabanında rahatsız edici ağrılar oluşuyorsa topuk dikeni olabilirsiniz” dedi. Oldukça sık görülen bu rahatsızlık aslında kolayca tedavi edilebilmektedir.

Daha çok kilolu ve orta yaş üzerindeki kişilerde görülen topuk dikeninin bazen ağrısız olarak da tespit edilebildiğini ifade eden Akman, topuk dikeni olan hastaların sabahları ilk yere basarken veya uzun süre oturduktan sonra ayağa kalkarken başlayan, aktivite ile azalan fakat aktivite uzadıkça tekrar ortaya çıkan bir topuk-ayak tabanı ağrısı olduğunu belirtti.

Ağrıyan nokta çoğunlukla topuğun alt-ön kısmı ve taban çukurluğunun başladığı noktadadır. Bazen tüm ayak tabanına yayılabilir.
Ayak bileği ve parmaklar gerildiğinde ağrı artar.
 
Benim esim bu aralar bu agriyi cekiyo yazik iste butun gun ayakta. Hatta geecen hafta belki faydasi olur diye ayak masaj aleti bile aldi. Ama en kisa surede dr a gitmesi lazim.
 
Geri
Üst