Sinestezi hastalığı nedenleri ve dahası

M

Misafir

Forum Okuru
Sinestezi hastalığı nedenleri ve dahası
Sinestezi hastalığı nedir
Sinestezi hastalığı nedenleri



Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu yazımızda sizler için ve bizi ziyaret eden misafirlerimiz için Sinestezi hastalığı hakkında bilinmesi gereken ve merak edilen tüm bilgileri paylaşıyoruz.

depresyon-33.jpg


Sinestezi birleşik duyu anlamına gelen Yunanca kökenli bir sözcüktür. Sinestezi tanım olarak da bir duyunun başka bir duyuyu algılaması şeklinde açıklanabilir. Sinestezik hastalarda beyin duyduğu sesleri zihinde görsele çeviriyor,gördüğü şeyleri ise seslere dönüştürerek algılanmasını sağlıyor.Kısaca seslerin koklandığı,şekillerin tadıldığı ve renklerin duyulduğu bir mekanizmadan söz edebiliriz.

Sinestezi hala gizemini koruyan bir hastalık olmakla birlikte çoğu kez bir yetenek olarak da algılanabiliyor. Tarih boyunca birçok ünlü sanatçının sinestezi hastası olduğu ve müthiş eserler ortaya çıkardığı biliniyor. Bunlara örnek olarak Fransız şair Arthur Rimbaud ( hastalığını ilk olarak çocukluğunda fark etmeye başladığını söylemiştir),ünlü roman yazarı Vladimir Nabokov, klasik müzik bestekarı Scriabin ve ressam Kandinsky gösterilebilir.
 
Geri
Üst