Böbrek Şişmesi Nasıl Olur?

T

TİTAN

Forum Okuru
Böbrek Şişmesi Nasıl Olur?
böbrek şişmesi, nedir, nasıl olur, tedavisi, zararları, ile ilgili bilgiler burada melekler


bobrek-a0.jpg


Böbrek ağrısını çeken bilir melekler.Taş düşürmüş ve kom dökmüş birisi olarak tüm böbrek hastalarına acil şifalar dileyerek

Bir böbreğin veya iki böbreğin görevlerini yaparken, idrar yolunun tıkanması sonucu idrarın, idrar kesesine akamaması sonucu böbreğin şişerek birkaç misli büyüklüğe çıkmasına tıpda hidronefroz denir.

Bu durum genellikle böbrekten taş düşürmeler sırasında meydana gelir. Böbreğin havuzcuğundan idrar yoluna geçen bir taş veya parçası, idrar yolunun darlık yerinde tıkanmaya sebep olur.

İdrar yolundaki urlar, dışardan baskılarla böyle bir olayı meydana getirebilirler. Hidronefroz sağlık bakımından tehlikeli bir durumdur. Tıkanma zamanında ve birkaç gün içinde ameliyatla açılmaz veya taş düşmezse tıkanan böbrek tahrip olmaya başlar ve işe yaramaz hale gelir. Sonunda bu böbreğin de alınması gerekir.


Bir diğer tehlike de refleks ile sağlam böbreğin de çalışmasının durmasıdır. Hemen üre yükselmeye başlar.

Hidronefrozu olan kişiler karınlarında sanki bir taş varmış hissini belirtirler. Karın mauayenesi sırasında da böbrek kolayca ele gelir. Ciddi bir durumdur, hemen hekime başvurmalıdır.



 
Geri
Üst