Geri git   Melekler l ANA SAYFA > Aman Doktor Derdime Bir Çare > Herşeyin başı sağlık ! > Diğer Sağlık Alanları > Sağlık İçin Bilgiler > İlk Yardım Çeşitleri

Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et


Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22-02-2008, 11:56 PM   #1 (permalink)
Harbi Melek
 
suskun_gız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Sep 2007
Bulunduğu yer: izmir
Yaş: 23
Mesajlar: 2.170
Tecrübe Puanı: 39
suskun_gız is just really nicesuskun_gız is just really nicesuskun_gız is just really nicesuskun_gız is just really nicesuskun_gız is just really nicesuskun_gız is just really nicesuskun_gız is just really nicesuskun_gız is just really nicesuskun_gız is just really nice
Exclamation Ilkyardimcida Bulunmasi Gereken Ozellikler


İyi bir ilkyardımcı:
- Oturdu u ve çalıştı ı yerleşim biriminin co rafi özelliklerini, ulaşım olanaklarını, sa lık kuruluşlarının yerlerini, özelliklerini, uzaklıklarını bilir.
- Yaşadı ı ülkenin sa lık ve idari mevzuatına yabancı de ildir, toplumsal ve bireysel sa lık sorunlarına duyarlıdır. Temel sa lık ve insan vücudu bilgisine sahiptir.
- Birey olarak kendisini sa lıklı, zinde tutmaya çalışır. Düzenli spor yapar, düzenli sa lık kontrolünden geçer, madde ba ımlılı ı gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durur. Dengeli beslenmeye gayret eder. Kendi vücudunun kapasitesini bilir, uygulayaca ı ilkyardım tekni ini gere inde buna göre seçer.
- İşyerinin fiziksel özelliklerini, özellikle acil çıkışı, yangın hortumu vb. yerleri önceden bilir. Kurumundaki idareciye, şoföre, varsa sa lıkçıya, en çabuk nasıl ulaşaca ını bilir. İşyerinde ve çevrede gerekebilecek telefon numaralarını yanında taşır.
- Sakin, pratik, dengeli, olgun, yardımsever, girişken bir kişi olarak tanınır.
- Bir kaza anında, aldı ı e itim nedeniyle kendisi ve ortamdakilere yardımcı olabilecek bir kişi oldu unun bilinci ve güveni ile pani e kapılmaz, düşünerek davranır.
- Davranışları hızlı ancak bilinçli, sıralı ve ölçülüdür.
- Bir kahraman de il ilkyardımcı oldu unu bilir, kendisini asla tehlikeye atmaz.
- Bilgisinin olmadı ını düşündü ü durumlarda bir şey yapmaz, yardım ça ırır.
- Bir sa lıkçının yardıma gelmesiyle, ona bilgi verip onun yardımcısı durumuna geçer. Bilgi ve yetki sınırlarını bilir.
- Üzerinde girişimde bulunaca ı kişi ya da yakınının onayını aldıktan sonra müdahalesini yapar. Gere inde çevredekileri de örgütleyerek çalışır.
- Güvenli ve kararlı bir konuşma tarzı vardır. Kullanaca ı ses tonu ve kelimeleri iyi seçer. Sürtüşmeye meydan vermez.
- İlkyardım bilgisi içinde yapılması gereken ve yapılmaması gerekenler oldu unu bilir. Yararlı olmak kadar zarar vermemeye de çalışır. Duyguları ve ortam etkisiyle de il, bilgileri ile tarafsız bir de erlendirme yaparak karşısındakinin ilkyardım girişimlerine gerçekten gereksinimi olup olmadı ını belirler.
- Uygun ilkyardım uygulamasını do ru yere, yeterli sayı ve şiddette, yeterli süre uygular. Her uygulamadan sonra yaptı ının do ru ve yeterli oldu unu kontrol eder. Eksik ya da yanlıştan dönmeyi bilir.
- Edindi i bilgi ve becerilerin bir süre sonra unutulaca ını, bazılarında de işiklikler olabilece ini bilir. Unutmamak için becerilerini kendisi ve yakınları üzerinde zaman zaman dener. İşyeri hekimi, sa lıkçı, ilkyardım e iticisi ile gerektikçe ilişki kurar. Belli aralıklarla e itimini tazelemek için isteklidir. Çevresindeki olayları yakınındaki ilkyardımcı ve sa lıkçılarla tartışır.
__________________
_Sцѕќυи_

su suskundur kuyuda ,aşk züleyhada uykuda
suskun_gız isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz Aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık
Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İş Yerinde Anlatmamanız Gereken 11 Şey NeMeSiS İş ve Kariyer 0 18-02-2008 03:53 PM
Bir kabrin Bulunmasi kördügüm Dini Hikayeler ve Şiirler 0 30-11-2007 02:55 PM
çıkarılması gereken dersler RüYaM Hayat Bilgisi 0 22-08-2007 07:13 PM
sinirliyken okunması gereken dua! *MaWi Dua Ayetler Hadis 0 10-08-2007 10:08 AM


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:29 AM .


Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
Meleklermekani.Com
Dost Siteler Main-Board Web Hattı TEKplatform UslanmaM MaxiCep.Com Web Stats