Yuşa hazretleri türbesine giden varmı arkadaşlar??

naznazbal

Yeni Üye
Üye
Yuşa hazretleri türbesine giden varmı arkadaşlar??
yuşa hazretleri yuşa hazretleri türbesi
Yuşa hazretleri türbesine giden varmı arkadaşlar??
 
Bende bu türbeye gitmedim antepteyim. Sizlerede bilgi olması için bilgileri paylaşmak istiyorum sizinle.
Yuşa Tepesi ve Hazreti Yuşa, Yuşa Tepesi Nerede,
Hz. Yuşanın türbesi Beykozda bulunuyor. Her gün çok sayıda ziyaretçinin akın ettiği türbede adaklar adanıyor, dilekler dileniyor. Hz Yuşanın Gaziantepte de türbesi olduğu inanışı yaygın.

Yuşa Tepesi, İstanbulun en önemli ziyaret yerlerinden biri. Beykoz İlçesinde, İstanbulun en yüksek tepesinde bulunan türbe, İstanbulda bulunan onlarca türbeden oldukça farklı. Yuşa Tepesi diye anılan bu tepede gömülü olan zatın Yuşa Peygamber olduğuna inanılmaktadır. Bu inanışı doğrulayacak hiçbir belge bulunmamasına rağmen, yine de halk arasında buraya büyük bir ilgi vardır. Şehir merkezine uzak olmasının aksine haftanın her günü yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Yuşa Tepesindeki bu türbe, her türlü sıkıntı ve dilek için ziyaret ediliyor, adaklar adanıyor. Daha sonra dilekleri gerçekleşenler, aynı türbeyi tekrar ziyaret edip, gelenlere küp şeker dağıtıyorlar.

KONUMU MUHTEŞEM
Boğaziçinde sahile en yakın ve en yüksek tepe olma özelliği bulunan Yuşa Tepesinde,Yuşa Camii ve Hz.Yuşanın türbesi, Karadenizi ve Boğazı aynı anda gören muhteşem bir konumda bulunuyor. Ormanlarla çevrili bu en yüksek tepeden İstanbul Boğazını izleyenler, bulundukları mekanın kutsallığının da etkisiyle büyüleniyorlar. Burası tarihin ilk dönemlerinden itibaren kutsal bir yer olarak kabul edilmiş ve çeşitli uygarlıklar burada kendi dinlerinin mabet ve tapınaklarını inşa etmişler. Osmanlı döneminde bu tepeye, Sadrazam 28. Çelebizade Mehmet Sait Paşa tarafından 1755 tarihinde bir mescit yaptırıldı. Aynı zamanda burada bulunan ve halk arasında Yuşa Peygambere ait olduğu düşünülen mezarın etrafına kagir bir duvar çektirmiş ve türbenin bakımını yapmak için görevliler tayin ettirmiş. Tarih boyunca ziyaretçileriyle bütünleşen ve hep insanların ilgi odağı olmayı sürdüren bu tepede, 3. Selim (1789- 1808) döneminin bazı yıllarında, izdihamdan dolayı fitneye mahal olmasın düşüncesiyle mevlid okunması bile yasaklanmıştır. Yuşa Peygamber bir rivayate göre Musa Peygamber ile birlikte Mecmeul-Bayreyne (Boğaziçi) gelmiş ve vefat ederek bu tepeye gömülmüştür. Bir başka rivayette ise tepe adını Karadenizden ilk görülen en yüksek tepe olması dolayısıyla Fenikeliler tarafından kurtarıcı anlamına gelen Yesudan almaktadır.

17 METRELİK KABİR
Yuşa Peygambere ait olduğu düşünülen kabrin 17 metre uzunlukta olması, türbeyi ziyaret edenleri meraklandırıyor. Ancak ziyaretçiler, bu büyüklüğü mezarda yatanın manevi büyüklüğüne bağladıkları için fazla düşünmelerine gerek kalmıyor. Hz. Yuşanın kabrinin 17 metre uzunluğunda olması ile ilgili olarak üç yorum yapılıyor. Buna göre; 1-O bir peygamberdir, ona duyulan saygı ve sevgiden dolayı böyle uzun ve büyük bir mezar yapılmış olabilir. 2-Yeri manevi bir keşifle bulunduğu için isabet eder düşüncesiyle geniş ve uzun tutulmuş olabilir. 3-Yuşa hazretlerinin metrelerce uzunluğundaki mezarı, çok eski inançlarda dağların zirvesinde yaşadığı kabul edilen devlerin başka bir inançla kaynaştırılması şeklinde de anlaşılabilir… Zira bu tepenin bir adı da Dev Dağıdır.
 
merhaba arkadaşlar.Hz Yuşa tepesine gitmek için sahilden beykoza gidin.zaten yol üzerinde tabelalar sizi yönlendirecektir.Selamlar
 
Geri
Üst