Kediler ve Köpekler Müzikten Hoşlanır mı??

HaYaL

Daimi Üye
Üye
Kediler ve Köpekler Müzikten Hoşlanır mı??
kedilerin hoşlandığı şeyler sad cat köpeklerin hoşlandığı şeyler
b-32190-muzik_dinleyen_kedi-6689.gif


Evcil hayvanların yüksek sesten rahatsız olduklarına şahit olmuşsunuzdur.Mesela ben kedimi yıkardım ama bir türlü onu saç kurutma makinaıyla kurutmama izin vermezdi.Saatlerce yalanarak kendini kuruturdu :)Kış günlerinde bile.Nedeni tabi ki krutma makinasından çıkan yüksek ses.

Ama bazı sesler var ki tam tersi etki yapıyor hayvanlara.Ritmi güzel olan müzikler mesela.Cadoloz bir kediniz ya da yaramaz bir kuçunuz varsa onları müzikle sakinleştirebileceğizi biliyor muydunuz!!!

k-79623-muzik_dinleyen_kedi-1734.gif





Köpeğiniz Ve Kediniz De Tıpkı Sizin Gibi, Güzel Müzik Dinlemekten Hoşlanırlar
Yumuşak ve yatıştırıcı müziğin hayvan dostlarımızın üzerinde terapi etkisi yaratığı kanıtlanmıştır

Bu fikir, Belfast Üniversitesinde yapılan bir araştırmada, 50 farklı köpeğin müziğe verdiği tepkiler sonucunda ortaya atılmıştır.



Hayvanların, insana göre, çok daha zengin bir ses ve frekans çeşitliliğine hassasiyetleri olduğu bilinmektedir. Bunun sonucunda, yumuşak ve yatıştırıcı bir müziğin hayvan dostlarımız üzerinde pozitif etkiler yarattığı kanıtlanmıştır.



Müziğin, 4 ayaklı dostlarımız üzerinde, terapi etkileri yaratığı kanıtlanmış olup, yokluğunuzda bile, kendilerine güvenli ve yatıştırıcı bir ortam sağlamaktadır.



Veterinerler, uzun süre yalnız bırakılan hayvanların, sessiz bir ortamda bulunmak yerine yatıştırıcı bir müzik eşliğinde olmaktan hoşlandıklarını doğrulamaktadırlar.



1998 de American Animal Hospital Association (AAHA) tarafından yapılan bir kamu yoklamasına göre, Amerikalı ve Kanadalı hayvan sahiplerinin %53 ünün, işe giderken hayvanları için evde müziği açık bıraktıkları ortaya çıkmıştır.



Veterinerler ve müzik profesyonelleri, müziğin, ayrılık nedeniyle korkan ve depresyon yaşayan hayvanlarda bir tedavi unsuru olduğu konusunda hemfikirlerdir.


muzkop-6753.jpg

 
Geri
Üst