Köpeklerin Yaşam Süreleri

T

TİTAN

Forum Okuru
Köpeklerin Yaşam Süreleri
köpekler yaşam süreleri kaç yıl yaşarlar ne kadar yaşarlar ile ilgili bilgiler burada melekler
Köpek besleyenler bilirler,en sadık dostlarımızdır köpekler.Tüm hayvanları seviyoruz ama köpeğin yeri başka melekler :) En çok beslenen iki evcil hayvandan kedi bile canı isterse kendini sevdirir, ama köpek öyle mi? Her an sevilmeye hazırdır,her an etrafınızda pervanedir.Tek isteği sevilmektir,canı gibi sever sizi çünkü.Bu sadık dostların da her canlı gibi bir ömrü vardır.Bu makalemizde köpeklerin yaşam sürelerinden bahsetmek istiyoruz sizlere melekler :) Bilgiler köpek eğitmeni Teoman Demirtaş'tan...


kopek-2fc.jpg



Köpekler ortalama 10 ile 14 yıl arası yaşam sürerler , ancak bunlar genel bir ortalamaya vurulmaktadır. Guinness Rekorlarında kayıtlı olan 29 yaşına kadar yaşamış bir köpekte bulunmaktadır.

Ancak günümüzde insanların olduğu gibi köpeklerinde yaşam süreçlerini etkileyen belli başlı faktörler bulunmaktadır. Bunları ;

Yaşamış olduğu çevre koşulları
Bağlı bulunduğu ırkın genetik yapısı
Soy Kütüğü
Günlük Hijyen ortamı
Spor ve beslenme koşulları takip eder.

İnsanlarda olduğu gibi köpeklerde de ecel kavramına inanmak gerekir , sonuçta bu dünyada hepimiz için belirlenmiş bir süre bulunmaktadır..

03-06 ay arası muzur sevgi yumağıdır , eşyalarınızı kemir paçalarınızı çekiştirir

06-12 ay arası genç olmaya başlamıştır yerinde duramaz munzurdur

1-4 yaş arası delikanlılık dönemi yaşar bu süre içerisinde kendine güvenen tetikte bir köpektir

4-6 yaş arası ağır delikanlı dönemlerini yaşar sizi ve çevresini daha iyi tanımaktadır. Gereksiz tepkilerde bulunmaz.

6-x yaş arası artık yaşlandığını kabul eden bir köpeğe dönüşür , sakinlik ve huzur ister gürültü patırtı ile pek ilgilenmez. Çeşitli sağlık sorunlarını daha sık yaşayabilir.
 
Geri
Üst