Bir Dilimle Yetinemeyeceğiniz Çikolatalı Nefis Bir Pasta Tarifi

T

TİTAN

Forum Okuru
Bir Dilimle Yetinemeyeceğiniz Çikolatalı Nefis Bir Pasta Tarifi
Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır

Ev Yapımı Çikolatalı Pasta Tarifi



Sevgili melekler, eğer çikolatayı seviyorsunuz, çikolatanın bulunduğu herşeyi de seversiniz, kendimden biliyorum :) Çikolatalı bisküvi, çikolatalı kek derken bu konumuzda da çikolatalı pasta nasıl yapılır sizlerle paylaşmak istiyoruz..



cikolatali_pasta-d1.jpg




Malzemeler

1 çorba kaşığı kakao
1 limon kabuğu rendesi
1 fincan Antep fıstığı
1.5 çay bardağı çokokrem (üzerine sürmek için)
1 paket kabartma tozu
1/2 paket margarin
5 adet yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 /2 su bardağı süt
2.5 çorba kaşığı un
1/2 su bardağı şeker
1/2 limon kabuğu rendesi

Yapılışı:

Çırpma kabına oda sıcaklığındaki yumurtaları kırın. Şekeri ilave ederek çırpın. Una kakaoyu ve kabartma tozunu ilave edip, eleyin ve çırpma kabına alın.Yağlayıp hafifçe şeker serpiştirdiğiniz kalıba boşaltın. 170 dereceli fırında pandispanyamızı pişirin.

Keskin bir bıçak yardımıyla pastayı enine 2 eşit parçaya ayırın. Kreması için Unu ve şekeri tencereye alıp, çok az süt ile ezip, topaksız bulamaç kıvamına getirin ve sütün tamamını ilave edin. Ağır ateşte sürekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayın. Ateşten alıp, limon kabuğu rendesini ilave ederek iyice karıştırın. Soğuduğunda pastanın alt katının üzerine sürüp, yer yer Antep fıstığı serpiştirin.

3 Pastanın diğer katını kremanın üzerine oturtun. Çokokremi 1/2 paket margarinle birlikte benmari usulü ağır ateşte eritin. Pastanın üzerine ve yanlarına sürün. Üzerine bolca Hindistan cevizi serpin veya çikolata rendesi serpiştirin.
 
Geri
Üst