Mutlu Olmanın Yolu Nedir Sizce ?

T

TİTAN

Forum Okuru
Mutlu Olmanın Yolu Nedir Sizce ?
mutlu olmanın sırları
mutlu olmanın yolları
mutlu olmanın formülleri




Kendi kendimize mutlu olmanın yolları nedir diye arar dururuz melekler ama aslında mutluluk tamamen beynimizde gizlidir. Elbette ki imkansız hayallerde ve olmayacak umutlarda gizli olmamalı mutluluğumuz. Sevdiklerimizden göreceğimiz bir tebessüm, bir çift tatlı söz yeterli olmalı. Küçük şeyler mutlu etmeli bizi. Hiç unutmama Sinan Çetin 'in çok güzel bir sözü vardır, eşinizden bir bardak çay dahi beklentiniz olmasın ki, o size bir bardak çay getirdiğinde dünyanın en mutlu insanı olasınız. :) İşte naçizane mutlu olmanın sırları listemiz...

mutluluk-8e.jpg



-Mutlu olmak için, önce kendinizi sevin. Aynaya bakın, yüzünüzün her bir parçasına dokunun ve size ait olduğu için onu benimseyin , ona özen gösterin.

-En iyi yanlarınızı bir kağıda yazın ve dolabınızın üstüne veya yatak odanızın kapısının arkasına asın. Kendi değerinizin ne olduğunu hiç unutmayın.

-Egonuzu da o kapının arkasında bırakın. Herkes , sizin gibi bir insan, ondan üstün olduğunuzu düşündüren şeylerin maddi gücünüze dayalı olmadığından emin olun.

-Sizin kendinize verdiğiniz değer ne ise ; karşınızdakinin gözünde açılış notunuz da o olur.Artık o sizi tanıdıkça onun üzerine ekleyecektir.Eksilmesine izin vermeyin.Çünkü siz kendi değerini bilen, ona sahip çıkansınızdır artık.

-Amacınıza giden yolu hedeflere bölün.Her bir hedefinize ulaşmak için sadece arzulamayın isteyin ve yapın.Çabalayıp da yapamadığınıza üzülmeyin.

-Yüzünüz hep gülsün.İçiniz de sevgiyle çoşsun.Hayatın bizim veya sevdiklerimiz için hangi aralıkta son bulacağını bilmiyoruz.Birine bağırmadan, kalbini kırmadan veya surat asmadan önce bir kez daha düşünün.

-Keşkelerinize bir hoşçakal deyin.Su akar ve yatağını bulur.Elinizde olmayan için üzülmek yerine şu an avuçlarınızda olana odaklanın.

-Hayatımız bir yandan da büyük bir enerji kaynağı.Geçmişte de yaşayarak enerjinizi boşa harcamayın.Enerjinizi bugüne harcayın.Çünkü siz bugün, şu an içinde bulunduğunuz anda yaşıyorsunuz.Bir saniye sonra belki siz de , takılıp kaldığınız geçmiş olabilirsiniz.

-Çok sevin ama kimseyi de sevginizle boğmayın.Sevginizi göstermenin başka yollarını da bulun.Eşinizin veya sevdiğinizin yanından geçerken elinizi hafifçe omuzuna dokundurmak veya ensesini okşamak, o akşam hiç aklında olmayan çok sevdiği yemeği yapmak , bir dilim kekin üzerine bir mum koyup dilek tutup üflemesini istemek , elmalı şeker alıp ağzını tatlandırmak , gönlüne dokunmak.

-Gözlerinizin içi de gülsün, o güzel ağızınızın güldüğü gibi.Gülün hep gülümseyin.Hayat ne güzel olurmuş göreceksiniz.Sevdiklerinizi sadece bir gülümseme ile nasıl mutlu edeceksiniz görecek ve çok şaşıracaksınız.
 
Geri
Üst