Halit Ergenç Hayatı

M

Misafir

Forum Okuru
Halit Ergenç Hayatı
halit ergenc nereli
halit ergenç hayatı, kısaca hayatı, kimdir, hakkında bilgiler, biyografi, nereli, kaç yaşında, dizileri, filmleri, sultan süleymen, muhteşem yüzyıl



Gündemin en çok konuşulan "Muhteşem Yüzyıl" dizisinin Sultan Süleyman'ı yani Halit Ergenç hakkında merak ettiğiniz herşey burada Melek'ler!

84db004f8426aa.jpg



Halit Ergenç, 1970 yılı, İstanbul doğumlu. 1989’da Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri'nden mezun olan Ergenç, aynı sene girdiği Mimar Sinan Üniversitesi Opera ve Müzikal Tiyatro Oyunculuğu Bölümleri’ni bitirdi.

Oyunculuk kariyerinde önemli bir yere sahip olan müzikal, opera ve bale çalışmaları arasında The Adventures of ZAK-New York, Kiss Me Kate, Tatlı Charity, Beni Seviyor, Kral ve Ben”, Amphitrion 2000, Evita, Hayalet ve Ötekiler, Şarkılar Susarsa var. Tiyatro çalışmalarına ise Bugün Git Yarın Gel, Popcorn, Arapsaçı, Sevgilime Göz Kulak Ol oyunlarıyla devam eden sanatçının beyazperdede de rol aldığı önemli projeleri bulunmakta.

Ergenç’in televizyon kariyerinde Hiç Yoktan Aşk, Ölümün El Yazısı televizyon filmlerini, Böyle mi Olacaktı, Kara Melek, Dedem Gofret ve Ben, Esir Şehrin İnsanları, Zerda, Aliye gibi başarılı dizi projeleri izledi.

Televizyon ve sahne çalışmaları dışında program sunuculuğu ve reklam filmlerindeki performanslarıyla da son derece başarılı olan sanatçı, halen dizilerde başarılı bir görüntü çiziyor. Büyük Teklif adlı yarışma programını sunarak sunuculuktaki başarısını da ekranlara yansıttı.
 
Geri
Üst