İlker İnanoğlu hayatı

M

Misafir

Forum Okuru
İlker İnanoğlu hayatı
sezer inanoğlu kimin oğlu ilker inanoğlu kimdir sezer biyografi kaç yaşında
ilker inanoğlu hayatı, kimdir, kısaca hayatı, biyografi, dizileri, filmleri, resimleri, hakkında bilgiler



En son "Arka Sokaklar" dizisinde komiser rolünü başarı ile oynayan ve sinema dünyasının küçük yıldızları arasında olan, şimdilerin büyük yıldızı İlker İnanoğlu hakkında bilgiler sunuyoruz bu yazımızda Melek'ler.


84db01797e05aa.jpg

1965 yılında İstanbul’da doğdu. Annesi Filiz Akın, babası yönetmen – yapımcı Türker İnanoğlu olan küçük İlker yürümeye ve konuşmaya başlayınca soluğu setlerde aldı.

Türk sinemasının ünlüleri İlker’in rn yakın dostları oldu, onların kucağında büyüdü.

Sinemamıza İlker İnanoğlu adında yeni bir çocuk yıldız kazandıran Yumurcak filmi, Türk sinemasında bir çığır açmıştır… Daha önceki yıllarda Zeynep Değirmencioğlu (Ayşecik), Parla Şenol gibi kız çocuklarının kahraman oldukları filmler büyük ilgi toplamışlardı. İlker İnanoğlu’nun oynadığı Yumurcak filmi ise, Türk sinemasına ilk kez bir erkek çocuk yıldız kazandırmıştır.

Antalya Film Festivalinde “En iyi Çocuk Oyuncu” ödülünü kazandı.

Yumurcak filmleriyle ünlenen İlker İnanoğlu’nu daha sonra ülkede artan terör eylemleri üzerine babası İsviçre’nin Cenevre şehrindeki Leman Koleji’ne kaydettirdi.

1986 yılında, Türkiye’ye gelen ve babasıyla çalışmaya başlayan İlker, Biricik adlı bir kızla tanıştı. Uzun bir flört döneminden sonra Biricik ile evlendi.ama mutluluğu uzun sürmedi.1986 yılında evlendiği eşinden 1988’de ayrıldı.

İlker İnanoğlu Amerika’da sinema mastırını yapmak için gittiği LosAngelas’ta tanışıp evlendiği Amerikalı eşi Chloe’den bir oğlu oldu. Adını amcasının adını “Berker” koydular.

Daha sonra çeşitli televizyon yapımlarında rol aldı.

2006 yılında Yeşil Salkım’la evlendi.

İlker İnanoğlu (d. 20 Ağustos 1965, İstanbul) Türk sinema ve dizi oyuncusu. Yönetmen Türker İnanoğlu ve oyuncu Filiz Akın çiftinin oğludur.
Sinemadaki ilk önemli rolünü Türker İnanoğlu’nun Yumurcak'da oynadı.İlker İnanoğlu konuşmaya ve yürümeye başladığında soluğu stüdyolarda aldı.Namı yumurcaktır.

Ödülleri
İlker İnanoğlu Antalya Film Festivali'nde En İyi Çocuk ödülünü aldı.

Hayatı
1986 yılında,Türkiye ye gelen ve babasıyla çalışmaya başlayan İnanoğlu,Biricik adlı bir kızla tanıştı.Ve aynı yıl onla evlendi.Ama ilişkileri uzun sürmedi ve 1988 yılında İlker İnanoğlu, Biricik'ten ayrıldı.Sonra İlker İnanoğlu,Amerika da mastırını yapmak için gittiği Los Angeles da Amerikan eşi Chole'den bir oğlu oldu.Adına Berker Koydular.Daha sonra çeşitli dizilerde rol aldı.2006 yılında Yeşim Salkım ile evlendi.

Filmleri

Arka Sokaklar
Üç Tatlı Cadı
Babam Çok Değişti Anne
Son Yüzleşme
Kurşun Asker (Aynı zamanda bu filmde yönetmenlik,yapımcılık ve senaryo yazarlığı yapmıştır)
Anne Babamla Evlensene
Yeşil Işık
Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni
Küçük Şahit
Le Ricain
Yumurcak Belalı Tatil
Yumurcak Veda
Yumurcak Küçük Kovboy
Yumurcak Küçük Şahit
Yumurcağın Tatlı Rüyaları
Yumurcak Köprüaltı Çocuğu
Yumurcak
 

Benzer Diğer Konularımız !

M
Cevaplar
0
Görüntüleme
6K
Misafir
M
M
Cevaplar
1
Görüntüleme
45K
Kayıtsız Üye
K
M
Cevaplar
0
Görüntüleme
3K
Misafir
M
M
Cevaplar
0
Görüntüleme
22K
Misafir
M
M
Cevaplar
0
Görüntüleme
21K
Misafir
M
M
Cevaplar
1
Görüntüleme
16K
zülfiye akkaya
Z
M
Cevaplar
0
Görüntüleme
2K
Misafir
M
Geri
Üst