Tom Hanks Kimdir?

T

TİTAN

Forum Okuru
Tom Hanks Kimdir?
tom hanks, kimdir, hayatı, biyografisi, filmleri, ile ilgili bilgiler burada melekler



tomhanks-301.jpg




Sevgili melekler,
Hollywood'un ünlü aktörlerinden Tom Hanks'in hayatıyla ilgili ayrıntıları sizlere aktarıyoruz..

Thomas J Hanks

Doğum Tarihi: 9 Temmuz 1956
Doğum Yeri: Concord, California, USA
Eğitim: California State University, Sacramento (majored in theater)

İster ping-pong oynayan bir safdili ya da adalet için mücadele veren eş****** bir avukatı ister sevgilisi tarafından terkedilmiş bir dulu, yüksek basınç altında kalan bir astronotu ya da Woody adındaki oyuncak şerifi canlandırsın, oynadığı her filmde yeteneğini gözler önüne seren Tom Hanks, Hollywood'un bir numaralı aktörü olduğunu ispatlamayı başarıyor.

Özellikle " Forrest Gump " ve " Apollo 13 "ün gişede 500 milyon dolar gibi inanılmaz bir hasılat getiren filmleriyle film şirketlerinin en gözde oyuncusu haline gelen Hanks, bir yandan para kazandırırken kendi de kazanmasını biliyor. Chabot Koleji'nde aldığı eğitim sırasında izlediği Eugene O'Neills'ın " The Iceman Cometh " filminden etkilenen aktör bundan sonra oyuncu olmaya karar verir. Bu amaçla Californiya Üniversitesi'nin drama programına katılan Hanks, Çehov'un ünlü oyunu Vişne Bahçesi'nde sergilediği performans ile beğeni topladı ve Ohio'da düzenlenen Shakespeare Festivali'nde çalışmaya hak kazandı.

Buradaki üç sezon süren klasik eğitimin sonunda okulu bırakarak New York City'e yerleşen aktör, ilk olarak 1980 yapımı " He Knows You're Alone " filminde rol aldı Daha sonraları Taxi, The Love Boat, Family Ties ve Happy Days gibi birçok TV dizisinde oynayan Hanks, Ron Howard'ın " Splash " filminden başlayarak birçok Hollywood filminde rol aldı.

1993 yapımı " Philadelphia " adlı filmde canlandırdığı hak mücadelesine giren bir AIDS'li avukat rolü ile En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar Ödülü'nün sahibi oldu Denzel Washington'un da rol aldığı bu filmin hemen ardından " Forrest Gump "taki performansı ile ikinci kez aynı dalda Oscar'ı almaya hak kazanan aktör, gerçekleştirilmesi çok zor bir başarıya imza attı.

Ron Howard'ın " Apollo 13 "ünde astronot Jim Lovell'ı canlandıran Hanks, kendisine üçüncü kez Akademi Ödülü'nü kazandırtan Steven Spielberg yapımı " Saving Private Ryan " ( Er Ryan'ı Kurtarmak ) adlı filmde rol aldı Daha önce "Sleepless in Seattle" filminde beraber oynadığı Meg Ryan ile internet dünyasında birbirlerine aşık olan iki azılı düşmanın komik hikayesini konu alan " You've Got Mail " adlı filmde yer aldı.

Bir Frank Darabont filmi olan ve Stephen King'in romanından uyarlanan " The Green Mile "da ( Yeşil Yol ) suçlu kabul edilen bir mahkumun masum olduğuna inanan bir gardiyanı canlandıran Tom Hanks, ilkinde de görev aldığı " Toy Story 2 "de ( Oyuncak Hikayesi 2 ) Woody adındaki bir şerif oyuncağı seslendirdi.

Aktör, 2000 yılında gösterime giren Robert Zemeckis' in yönetmenliğini yaptığı " Yeni Hayat " isimli filmde, okyanusun ortasında ıssız bir adada Wilson isimli bir voleybol topunun arkadaşlığında yıllarını geçiren bir kazazedeyi canlandırıyor.

Tom Hanks 2002 yılında Oscar'lı yönetmen Sam Mendes'in filmi "Azap Yolu"nda Paul Newman'la birlikte başrölü paylaştı.

FİLMOGRAFİ / FILMOGRAPHY
2002: Catch Me If You Can / Sıkıysa Yakala
2002 : Road to Perdition / Azap Yolu
2001 : "Band of Brothers" / Kardeşler Takımı (TV Dizisi)
2000 : Cast Away / Yeni Hayat
1999 : The Green Mile / Yeşil Yol
1999 : Toy Story 2 (seslendirme)
1998 : You've Got Mail / Mesajınız Var
1998 : Saving Private Ryan / Er Ryan'ı Kurtarmak
1996 : That Thing You Do!
1995 : Toy Story (seslendirme)
1995 : The Celluloid Closet
1995 : Apollo 13
1994 : Forrest Gump
1993 : Philadelphia
1993 : Sleepless in Seattle
1992 : A League of Their Own
1990 : The Bonfire of the Vanities
1990 : Joe Versus the Volcano
1989 : Turner & Hooch
1989 : The 'burbs
1988 : Punchline
1988 : Big / Büyük
1987 : Dragnet
1986 : Every Time We Say Goodbye
1986 : Nothing in Common
1986 : The Money Pit
1985 : The Man with One Red Shoe
1985 : Volunteers
1984 : Bachelor Party
1984 : Splash
1980 : He Knows You're Alone
 
Geri
Üst